În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a lansat apelul pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”(palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.
”Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale pentru unele unităţi de învăţământ preuniversitar, precum şi a unor unităţi conexe din judeţul Buzău. Proiectul este finanţat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR) și are o valoare de 9,2 milioane de lei. Obiectivul proiectului constă în dotarea, în decurs de 18 luni, cu mobilier, material didactic şi echipamente digitale a 7 unităţi de învăţământ din județul Buzău.” a declarat ieri președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
La nivel național, proiectul vizează 3 tipuri de investiții:
DIGITALIZAREA MEDIILOR DE ÎNVĂȚARE DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 377.360.200 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, repartizați pe fiecare investiție, astfel: 5.200 laboratoare de informatică echipate, 3.600 școli cu clase de nivel primar, gimnazial si liceal dotate cu echipamente IT pentru digitalizarea resurselor de învățare și 909 laboratoare informatice din școlile de educație și formare profesională.
INFRASTRUCTURĂ ȘCOLARĂ. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 600.000.000 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, repartizate astfel: 75.000 de săli de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive, dotate cu mobilierși 10.000 de laboratoare/cabinete din sistemul de educație preuniversitar, inclusiv cabinetele de asistenta psihopedagogică.
DOTAREA CU ECHIPAMENTE, INCLUSIV DIGITALE, A ATELIERELOR DE PRACTICĂ DIN REȚEAUA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PROFESIONAL ȘI TEHNIC. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 90,9 mil euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, pentru 909 unități de învățământ IPT dotate cu laboratoare de practică funcționale.