Despre Agora Buzău

Județul Buzău este fruntaș în privința numărului de publicații online. Într-o piață largă, acaparată de publicații generaliste, Agora Buzău vine cu informații din sectoarele “administrativ”, “economic” și “politic”, reușind să aducă în față cititorului articole relevante, redactate cu acuratețe din surse oficiale și multiple.

Din punct de vedere social și economic, județul Buzău face parte din “pătura de mijloc” a României. Cu lacune mai în toate domeniile de activitate, un grad al corupției peste medie și cu viitorul stabilit din încheietura mâinii de politician, în locul căruia îi spunem „acasă” toate aceste realități sunt lucruri arhicunoscute.

Acest fapte sunt departe de a epuiza complexitatea realității sociale buzoiene, care ascunde paradoxuri, contradicții și adevăruri contraintuitive.

Vă invităm să le descoperiți pe Agora Buzău!

De ce Agora Buzău? De ce încă un site de știri? Publicația noastră își propune să prezinte realitățile cotidiene, informații din administrația locală și județeană, alături de reușitele aleșilor noștri, toate în cifre și date de necontestat.

Cifre?! Cifrele sunt pentru statisticieni, pentru matematicieni! Nu este adevărat, cifrele sunt pentru toți cei interesați, cu condiția să fie prezentate într-o manieră accesibilă, atractivă și mai presus, reală. Este ceea ce încearcă să facă Agora Buzău.

De ce este util AgoraBuzau.ro? Pentru că pune în paralel percepțiile cititorilor cu realitatea și apoi le supune testului empiric. Părerile sunt cel mai adesea influențate de experiența personală, de mediul în care trăim și de discursul public dominant. Agora Buzău facilitează accesul la informații din viața cotidiană și ajută la înțelegerea realității din lumea politică și administrativă, alături de problemele de zi cu zi ale buzoienilor.

Tuturor celor interesați, Agora Buzău le oferă posibilitatea formării unor opinii documentate, fundamentate pe date și pe informații provenite din surse oficiale. Pentru că avem simțul răspunderii și respectăm Codul Deontologic al Jurnalistului, ne asumăm din orice punct de vedere şi fiecare informație furnizată cititorilor noștri.

Agora Buzău este o resursă informațională, care prezintă știrile nealterate despre felul în care este distribuită sărăcia și bogăția, despre (in)constanța pieței muncii, despre diferențele dintre județul nostru și altele din România, despre adevărata față a celor care ne conduc.

Textele noastre sunt bazate pe informații direct de la sursă, de negrul sec care acoperă o coală albă, care ulterior sunt transpuse ulterior în grafice și cuvinte. Nu în ultimul rând, ne dorim să devenim o platformă interactivă, acolo unde cititorii noștri pot schima opinii și exprima păreri.