22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

Ziua Internațională a Francofoniei sărbătorită la Biblioteca Județeană Buzău

Custom ad 1

Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, sărbătorită în fiecare an pe 20 martie, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, Secția Biblioteca Franceză, lansează o provocare pentru toți elevii care îndrăgesc lectura și limba franceză.

Ziua Internațională a Francofoniei sărbătorită la Biblioteca Județeană Buzău
Ziua Internațională a Francofoniei sărbătorită la Biblioteca Județeană Buzău

Este vorba despre un concurs în cadrul căruia elevii buzoieni sunt invitați să răspundă la întrebarea „Je suis francophone?” în moduri care să demonstreze inventivitatea și originalitatea. Pentru a răspunde la această întrebare într-un mod inedit, concurenții pot cânta un cântec în limba franceză, își vor filma reprezentația, iar filmulețul va fi postat pe pagina de Facebook Biblioteca Judeteana V.Voiculescu sectia Biblioteca franceză sau pot realiza un afiș, pe o pagină A3, folosindu-se de „les dix mots de la francophonie”/cele 10 cuvinte ale francofoniei, propuse de Organizația Internațională a Francofoniei. Totodată, concurenții pot realiza un text original tip urare, în limba franceză, care, de asemenea, va fi postat pe pagina de Facebook a Bibliotecii Franceze. Data limită de trimitere a creațiilor este vineri, 31 martie 2023.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, Secția Biblioteca Franceză a organizat și cea de a treia ediție a concursului de cultură generală „Istețul francofon”. Competiția urmează să aibă loc on-line pe 24 martie, ora 11.00. „Istețul francofon” este un concurs dedicat elevilor din ciclul gimnazial coordonați de profesori de limba franceză din județul Buzău. Vor fi premiați primii 5 clasați, respectiv primii 10 clasați la nivel județean. Tema ediției de anul acesta este „România francofonă”. Astfel sunt aduse în prim plan trei din cele mai reprezentative valori umane francofone: Martha Bibescu, Constantin Brâncuși și George Enescu.

Sursă: Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente