5.1 C
Buzău
luni, martie 18, 2024

VIDEO | Despre un moment care nu trebuia să se petreacă…

Custom ad 1

La ceas aniversar, într-un moment în care Poliţia Română depăşeşte una din cele mai negre perioade din istorie, clipe în care încrederea în justiţie a cetăţeanului de rând este ştirbită, “vocea aleasă” a buzoienilor, a majorităţii lor, a ales să “scoată la tablă” însuşi prim procurorul judeţului.

Nici misoginismul, nici problemele penale, nici dosarul uitat într-un sertar al unui birou de procuror aflat la margine de ţară, nici faptu` că tatăl celui mai aprig susţinător al tău din PSD, a fost un procuror dedicat, nici devalizările, nici datoriile, absolut nimic nu justifică faptul că în postura de autoritate publică aleasă, subminezi autoritatea prim procurorului din judeţ. Și nu oricum, ci în faţa celor mai bune efective ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, în fața presei şi, prin intermediul ei, a tuturor cetăţenilor, dar şi în fața infractorilor care încă se mai temeau de justiţie.

În locul unui mesaj unitar, care să arate că instituţiile statului colaborează, lucrează eficient şi în interesul cetăţeanului, “vocea” a încercat să muştruluiască un om ajuns în funcţia actuală după ani de şcoală şi muncă, atâţia ani cam cât nu au adunaţi mulţi din conducerea partidului pe care îl reprezintă.

Dincolo de fragilitatea aparentă a unei doamne de vârsta a doua, calculată în vorbe şi cu o stăpânire de sine extraordinară, “vocii” i s-a răspuns. Spre propria surpindere, pe un ton calm, într-o frază simplă. De la pupitrul sălii în faţa căruia se aflau principalii reprezentanţi ai autorităţilor publice din Buzău şi aproximativ un sfert din efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, s-a auzit:

“Nu mi-am făcut decât datoria!”.

Polisemantica limbii române face însă, ca pentru unii “datoria” să însemne obligaţia faţă de cetăţeni, iar pentru alţii, banii pe care trebuie să-i înapoieze.

Momentele sunt cuprinse între minutul 17:35 şi minutul 23:26, în înregistrarea video alăturată.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente