joi, mai 30, 2024

Conferința finală proiect „Angajați competitivi pe piața muncii din Regiunea Sud – Est” (C)

Custom ad 1

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, în calitate de lider de parteneriat, a implementat, în perioada 01.04.2021 -31.03.2023, proiectul intitulat „Angajați competitivi pe piața muncii din Regiunea Sud – Est”, în parteneriat cu Asociația Formare, Dezvoltare, Asistență Buzău, Camera de Comert, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația Centrul de Calificare și Pregătire Profesională Buzău.

Conferința finală proiect "Angajați competitivi  pe piața muncii din Regiunea Sud - Est"
Conferința finală proiect „Angajați competitivi pe piața muncii din Regiunea Sud – Est”

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 6: “Educație și competențe”, Prioritatea de investiții – 10.iii. Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă Dezvoltarea competențelor și abilităților profesionale prin participarea la programe de formare profesională continuă, ca oportunitate pentru creșterea competivității și îmbunătațirea statutului pe piața muncii a angajaților, cu precădere a acelora care aparțin categoriilor dezavantajate (persoane fără calificare sau cu un nivel scăzut de calificare, persoane din zonele rurale) din Regiunea Sud-Est.

Rezultate asteptate:
– Creșterea gradului de informare și conștientizare pentru promovarea importanței formării profesionale și participării la programele de FPC a unui număr de 939 persoane rândul angajaților, a partenerilor sociali și altor entități reprezentative pentru interesele angajaților din Regiunea Sud-Est.
– Creșterea participării la programele de consiliere profesională și tutorat, dezvoltarea carierei și căutarea de noi locuri de muncă a 692 angajați din Regiunea Sud Est.
– Creșterea nivelului de cunoștințe și abilități cerute de dinamica tehnologiei și a pieței muncii pentru un număr de 584 angajați, din care 342 angajați sunt necalificați sau au un nivel scăzut de calificare, 324 angajați provin din mediul rural defavorizat, 405 angajați au vârsta de peste 40 ani.
– Creșterea cu 100 persoane a numărului de angajați din Regiunea Sud Est ale căror competențe și abilități profesionale aferente cerințelor locurilor de muncă din ocupația Ospătar au fost recunoscute și certificate.

Perioada de desfășurare: 01.04.2021- 31.03.2023

Valoare totală proiect: 4.726.680,65 lei din care 4.017.678,61 lei reprezintă cofinanțarea de la Uniunea europeană din Fondul Social European.

Date de contact:
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Str. Cuza Vodă, nr. 14,
Focșani; Tel/Fax:0237/213210; e-mail:info@ccia-vrancea.ro; www.ccia-vrancea.ro

Sursă: Centrul de Calificare și Pregătire Profesională Buzău

Din deontologie şi respect pentru cititorii săi, publicaţia Agora Buzău marchează materialele care sunt comunicate de presă prin alăturarea titlului a următoarelor simboluri: „(C)”, respectiv a articolelor de promovare, prin (P).

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole