marți, aprilie 30, 2024

17 aprilie, Ziua Internațională a Hemofiliei

Custom ad 1

Ziua Internațională a Hemofiliei a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1989, la inițiativa Federației Mondiale a Hemofiliei (FMH). Data de 17 aprilie a fost aleasă în onoarea fondatorului FMH, Frank Schnabel, născut în această zi.

Cu această ocazie, peste tot în lume au loc evenimente al căror principal scop este acela de a crește gradul de conștientizare asupra acestei maladii și a bolilor de sânge, în general.

Ziua Internațională a Hemofiliei reprezintă o oportunitate de a informa publicul larg cu privire la diagnosticarea și tratarea acestei maladii, dar și de a atrage atenția organelor de stat competente, care pot facilita accesul a milioane de oameni la îngrijirile medicale de care au nevoie.

Persoanele cu afecțiuni hematologice se confruntă frecvent cu hemoragii, fie în urma unor traumatisme superficiale, fie în mod spontan. Fără un tratament adecvat, coagularea deficitară a sângelui se poate transforma, în unele cazuri, în hemoragii severe, care se pot finaliza prin deces.

Tema din acest an este: „Acces echitabil pentru toți – Conștientizează tulburările de coagulare”.

În România, sunt înregistrate peste 2.000 de persoane cu diagnosticul de hemofilie și boala von Willebrand.

În anul 2008, Spitalul Județean de Urgență Buzău a încheiat contract pentru derularea Programului Național de Tratament al Hemofiliei și Talasemiei. Coordonatorul acestui program, la nivelul S.J.U. Buzău, este dr. Gina Anica – medic primar Pediatru și șef secție Pediatrie, iar beneficiari sunt atât copii, cât și adulți.

Sursă: Spitalul Județean de Urgență Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole