joi, aprilie 25, 2024

Resistematizarea bulevardului Unirii, o problemă şi pentru micii comercianţi! Senatorul Vlad Pufu: „Rezultatul este un eşec! Pagubele sunt enorme!”

Custom ad 1

Proiectul de reconfigurare a Bulevardului Unirii, subiect care a generat dezbateri aprinse și discontent în rândul locuitorilor din Buzău încă de la implementarea sa, scoate la iveală că provocările în trafic nu sunt singurele aspecte de luat în considerare. Mai degrabă, modul în care a fost conceput cel mai extins bulevard al orașului perturbă afacerile locale și reprezintă o surpriză neașteptată pentru rezidenții din zonă.

Această concluzie se desprinde cel puțin din relatările cetățenilor, care au discutat cu senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu. Însoțit de consilieri locali și membri ai organizației municipale a PNL, Pufu a explorat zona Unirii pentru a evalua situația în detaliu. Descoperirile liberalilor în urma acestor discuții par a evidenția că problemele legate de trafic sunt eclipsate de alte aspecte semnificative.

„Pagubele sunt enorme. Când nu te gândești la cei din jur, când tratezi cu aroganță mii de locuitori ai zonei, rezultatul nu poate fi decât un eșec. Iar ceea ce trebuia să fie un proiect care să aducă modernitate, confort, utilitate și aspect se transformă într-un coșmar pentru toți. Din el rămâne, poate, doar aspectul, în rest, tragedii pentru foarte multe familii – fie ei locuitori, posesori de mașini sau antreprenori din zonă. Problemele sunt deja cunoscute, dar nu conștientizate la adevărata dimensiune a pagubelor. Pe de o parte – traficul sufocant ziua. Pe de alta – amalgamul semnelor și noilor reguli de circulație, total haotice, care continuă să îi bulverseze pe toți șoferii. Grav este că zeci de magazine și afaceri se vor închide din cauză că nu mai pot fi aprovizionate, iar sute de salariați vor rămâne pe drumuri. La fel se va întâmpla și cu centrele medicale și unitățile cu profil sanitar, unde persoanele cu dizabilități nu au acces, deși accesibilitatea la astfel de servicii pentru categoriile de persoane cu probleme este o directivă europeană obligatorie.” – Vlad Pufu, senator PNL.

Parlamentarul buzoian a evidenţiat şi deja cunoscuta problemă a locurilor de parcare, un aspect care a afectat peste noapte mii de buzoieni din zona menţionantă anterior.

„Lipsa parcărilor este deja arhicunoscută. Să elimini peste noapte sute de locuri de parcare fără să oferi minima alternativă… Asta nu e altceva decât un total dispreț pentru cei care, poate, te-au votat! Proiectul Unirii, dincolo de fațadă, este un bluf, un eșec total, atâta vreme cât e doar “frumos” și nu ridică standardul de viață, încurcându-ne traiul zilnic. Este o lipsă de gândire, un proiect făcut doar din birou, un copy-paste după un alt oraș, probabil, și nu ține cont de realitățile Buzăului. Mai grav, un aspect tăcut, neluat în seamă, este următorul: sute de familii sau proprietari de spații comerciale ori apartamente din zona Unirii au fost realmente prăduiți cu cel puțin 20% din valoarea imobilelor. De ce? Lipsa parcărilor este unul dintre cele mai importante aspecte în evaluarea unui apartament. Prețul de vânzare sau cumpărare este puternic influențat de acest lucru. Apartamentele fără posibilitate de parcare nu vor mai avea căutare pe piața imobiliară. La fel, să găsești un cumpărător va fi mai greu. Consecința? Scăderea prețurilor zonei! Iar asta nu ar fi nimic, dar ca să cumperi un apartament pe Unirii, cu bani luați prin credit bancar, va trebui să depui o garanție mai mare, iar suma acordată va fi mai mică. Tragedia finală va fi însă, nu peste mult timp, când băncile ar putea să reanalizeze garanțiile depuse deja și vor decide că oamenii trebuie să aducă și mai mulți bani, iar ratele vor crește, pentru recuperarea sumelor într-un termen cât mai scurt.” – Vlad Pufu, senator PNL.

Reprezentantul parlamentar liberal afirmă că dialogul va continua. Vor fi identificate cerințele specifice fiecărui antreprenor, iar la final se va realiza o evaluare detaliată, urmând să fie propuse soluții pentru remedierea tuturor problemelor, acolo unde este posibil.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

1 COMENTARIU

  1. Din pacate bulevardul Unirii „modernizat” nu-si mai indeplineste nici sarcina de baza, aceea de a asigura fluenta traficului auto. Intersectia bulevardelor Unirii cu Balcescu este un fiasco total, fiind lipsita de benzile de preselectie. Felicitari primarului si echipei lui stralucite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole