vineri, aprilie 26, 2024

IPJ Buzău | De 1 Iunie salutăm spiritul civic al celor mai mici dintre semenii noștri!

Custom ad 1

Exemplu de educaţie civică felicitat de poliţiştii din Pătârlagele/ Ce a făcut un elev după ce a găsit un portofel plin cu bani.

Deşi astfel de fapte intră în sfera normalităţii, când vin din rândul generaţiei tinere, merită cu atât mai mult să le trecem în revistă.

Un tânăr în vârstă de 16 ani, elev al Liceului Tehnologic Pătârlagele, s-a prezentat la sediul poliţiei din localitate pentru a preda un portofel găsit pe DN10, în zona unei staţii de alimentare cu carburant. Oamenii legii au identificat proprietarul la scurt timp, stabilind că vorba despre un bărbat din Braşov, în vârstă de 67 de ani, căruia i-a fost restituit accesoriul ce conţinea bani, dar şi documente.

Gestul copilului care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel găsit este unul ce scoate în evidenţă spiritul civic şi responsabilitatea, atitudini ale unui copil care consolidează un viitor mai sigur. Poliţiştii s-au deplasat, premergător Zilei Copilului, la unitatea de învăţământ a elevului şi i-au pregătit un moment surpriză: l-au oferit exemplu întregii clase, dar şi un cadou cu însemne poliţieneşti.

Totodată, polițiștii au amintit că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune. Asumarea unui rol activ în viaţa comunităţii, inclusiv în rândul celor mai mici membri ai acesteia, ne garantează un drum mai sigur spre societatea de mâine.

Sursă: IPJ Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole