joi, aprilie 25, 2024

În cel mai fericit caz, peste 30 de zile! Revenirea elevilor C.N. Mihai Eminescu, amânată! Până atunci, aceştia învaţă în continuare într-o locaţie fără aviz ISU

Custom ad 1

Elevii C.N. Mihai Eminescu vor reveni în clădirea din strada Independenţei în cel mai fericit caz, peste 30 de zile. Calculul are la bază declaraţiile viceprimarului Ionuţ Apostu şi legislaţia în vigoare.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, pe pagina “oficială” de Facebook a C.N. Mihai Eminescu a apărut “ANUNŢUL OFICIAL” care spunea că “EMINESCU REVINE ACASĂ!”. Dincolo de topica eronată a frazei, avem de-a face cu un prim anunţ oficial, în care este specificat un interval de timp, respectiv: “8-12 ianuarie 2024”.

Miercuri, 3 ianuarie 2024, pe grupurile de WhatsApp ale părinţilor elevilor C.N. Mihai Eminescu, doamna Voicu, şef instituţiei de învăţământ anterior amintite, a trimis un mesaj în care a specificat clar că: “Din discuţiile cu Primăria Buzău a rezultat că nu ne mutăm din 8 ianuarie…” şi că “Mai multe detalii nu pot să vă dau…”. Iarăşi, o sursă oficială afirmă că mutarea este amânată.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău ne-a confirmat că noua clădire a C.N. Mihai Eminescu nu are autorizaţie eliberată de aceştia. A treia sursă care confirmă oficial că “Eminescu” nu poate găzdui încă elevi.

ISU Buzău confirmă faptul că nici clădirea din Transilvaniei nu are autorizaţie pentru că… legea nu o cere. Alături, răspunsul integral al ISU: “Pentru unitatea de învățământ situată pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău s-a identificat în evidențele specifice faptul că Grupul Școlar Costin Nenițescu Buzău figurează cu un corp (sala de clasă/laborator) care nu deține autorizație de securitate la incendiu, celelalte corpuri aparținând unității de învățământ sunt clădiri edificate înainte de anul 2006 la care nu era obligatoriu solicitarea autorizației de securitate la incendiu și la care n-au fost aduse modificări structurale/schimbări a destinației/etc. care să presupună obținerea actului administrativ.

La un calcul simplu, bazat pe spusele dl. viceprimar, în “Eminescu” vor călca primii elevi abia în 30 de zile, în cel mai fericit scenariu. În realitate, poate dura cel puţin două luni. Extras din lege: “În ceea ce privește termenele de soluționare a cererilor pentru emiterea avizului/autorizației  de securitate la incendiu acestea sunt de maximum 15 zile lucrătoare pentru aviz, respectiv 30 de zile lucrătoare pentru autorizație, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 180 din 29 noiembrie 2022 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă, situaţie în care documentaţia depusă este completă.

Nota redactorului: Dacă aş fi autoritate publică în subordinea căreia se află “Eminescu”, aş fi îngrijorat de ce sunt copii care refuză orele de religie la al doilea cel mai popular liceu din Buzău, aş verifica dacă sunt diriginţi care scriu „miau” ca pisica şi totodată m-aş îngriji de buna lor stare socială şi psihică, chiar dacă nu reprezintă masă electorală, în detrimentul acţiunilor populiste asupra unui liceu de tradiţie a cărui redeschidere întârzie de ani.

Sursă foto: Opinia Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

1 COMENTARIU

  1. Salutare!
    Referitor la Colegiul Eminescu:
    Corpul C6 – corpul principal
    Întrebați-l pe dl. Apostu despre sala de sport și vestiarele aferente.
    Mai sunt de montat uși la interior zona demisol.
    Amfiteatru e chelit de cortine și draperii
    Corpul C3 – dispensar medical – cu valoare de reabilitare în Contract de circa 500.000 Euro
    Necesită lucrări de consolidare de o deosebită importanță, dar nu a fost încă atacat, acolo locuiesc în condiții insalubre muncitorii indieni.

    ISU e doar vrăjeală. Dl. Apostu minte cum respiră.
    Calitatea lucrărilor nesatisfăcătoare.
    Valoarea finală a contractului a depășit cu 50% valoarea inițială.
    Primăria Buzău a neglijat achiziția de mobilier nou, cel vechi a fost casat, iar cel de pe Transilvaniei arată a mobilier de birt.

    Nu se va activa in acest loc nici anul acesta, 2024.

    Succes în activitatea de jurnalist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole