joi, iunie 20, 2024

ACUM ÎN BUZĂU ǀ 51 de şoferi depistați în trafic după ce au consumat băuturi alcoolice

Custom ad 1

Poliţiştii buzoieni au depistat şi scos din trafic 51 de şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice

Pe raza județului Buzău, în perioada 15 – 22 iunie, poliţişti rutieri, cât şi poliţişti de la posturile comunale de poliţie, au desfășurat o amplă acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. Acțiunea s-a desfășurat atât pe drumurile naţionale, cât și pe drumurile judeţene, comunale şi străzile din municipii şi oraşe.

În această perioadă ”Poliţiştii au testat cu aparatele etilotest 2598 de conducători auto, fiind indicate valori peste zero în 51 de cazuri. Activităţile s-au desfăşurat conform calendarului stabilit de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL şi planului iniţiat de I.G.P.R. – Direcţia Rutieră”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău din data de 23.06.2020.

Activităţile pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice vor continua și în perioada următoare, deoarece șansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice având efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare, dăunând grav siguranței rutiere.

Polițiștii ne reamintesc faptul că ”pericolul conducerii unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice este foarte mare, această faptă a fost incriminată de lege, fiind prevăzută cu cea mai aspră sancţiune contravenţională (amenda maximă prevăzută pentru persoane fizice şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile). Totodată, fapta de a conduce pe drumurile publice un autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea şi anularea permisului de conducere. În mod similar se pedepseşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.”

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole