Potrivit surselor noastre, un elev al Colegiului Naţional BP Hasdeu din Buzău, originar din Pârscov stă în gazdă la femeia de 73 de ani, diagnosticată cu COVID-19 în urmă cu o oră. Tânărul provine dintr-o familie care întâmpină dificultăţi, iar mama sa îi asigura plata chiriei în casa femeii întoarse din Italia în urmă cu şapte zile.

La acest moment, nici fiul bătrânei, nici concubina sa şi nici fiul acesteia (elev al CN Mihail Eminescu din Buzău) nu au fost testaţi biologic pentru a vedea dacă sunt purtători ai celui mai temut virus al momentului, asta pentru că ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. În aceeaşi situaţie se află şi tânărul de 16 ani, T.T., elev al CN BP Hasdeu, care locuia în casă cu bătrâna.

Citeşte pe larg: O buzoiancă venită din Italia! | PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS CONFIRMAT LA BUZĂU 

În cadrul unei ședințe restrânse a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, convocate pe data de 09.03.2020, pentru gestionarea situației generate de confirmarea primului caz de infecție cu noul Coronavirus în județul Buzău, au fost luate următoarele măsuri:

– Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți (fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor.
– La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada 11- 22.03.2020, stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
– Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite.

Precizare: cursurile au fost suspendate la Colegiul Național B.P Hasdeu și in cursul zilei de 10 Martie deoarece unul dintre contactii direcți este elev al acestei unități de învățământ

Articolul precedentO buzoiancă venită din Italia! | PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS CONFIRMAT LA BUZĂU
Articolul următorVIDEO | CONSTANTIN IONESCU: „Buzoienii au dreptul la sănătate ca în Europa!”
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.