Proiectul de Lege pentru completarea articolului 39 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.
Acest proiect, inițiat de deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al unităților subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.
„Adoptarea Legii-cadru 153/2017 a dus la discrepanțe în acordarea sporurilor specifice pentru condițiile de muncă în rândul personalului A.N.S.V.S.A.. Astfel, acestea se acordau doar celor care ajunseseră la salariul maximal din 2022, iar restul nu beneficiau de sporuri deoarece nu le aveau în plată în decembrie 2019. Vorbim despre persoane care lucrează în același compartiment, se expun la același tip de riscuri, la condiții deosebit de periculoase, cum ar fi desfășurarea activității în focare de boli infecțioase. Aveam în cadrul A.N.S.V.S.A. o formă de discriminare, și nu este un termen pe care îl utilizez metaforic, discriminarea fiind constatată de C.N.D.C. prin Hotărârea nr. 797/6.11.2019, care trebuia eliminată atât din punct de vedere legal cât și moral pentru a avea un cadru echitabil și just pentru toți cei care lucrează în subordinea Autorității.”- Dănuț Păle
Proiectul adoptat cu 245 de voturi prevede că „pentru personalul din structura Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, care ocupă funcții și își desfășoară activitatea în condiții ce impun acordarea sporurilor specifice, stabilite potrivit prezentei legi, personal care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se acordă prin raportare la salariul de bază aflat în plată”.

Comunicat de presă PSD Buzău.

Articolul precedentCJ Buzău | Convocare şedinţă ordinară 8 octombrie 2020
Articolul următorMuzeul Județean Buzău și Consiliul Județean Buzău | Zilele Satului Românesc – Ediția I
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.