joi, aprilie 25, 2024

VIDEO | Prima alocare din 2024 din partea CJ Buzău către Metalul, Gloria şi HC Buzău!

Custom ad 1

În cadrul primei şedinţe a plenului Consiliului Judeţean Buzău, preşedintele Petre Emanoil Neagu a supus votului consilierilor un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea unei prime finanţări pentru trei cluburi sportive active în domeniul sporturilor. Acestea sunt Clubul Sportiv „Handbal Club Buzău 2012”, Asociația „Fotbal Club Metalul” Buzău şi Asociația „Fotbal Club Buzău”.

În referatul prezentat de preşedintele Neagu, se menţionează că proiectul de hotărâre a fost inițiat în conformitate cu prevederile legale, având ca scop sprijinirea participării cluburilor sportive de drept public și privat în competițiile sportive organizate pe bază de tur/retur, pe parcursul a doi ani competiționali (două ani calendaristice). Această inițiativă vine în contextul în care bugetul județului Buzău pentru anul curent nu a fost încă adoptat. Având în vedere începerea returului campionatului 2023-2024, ceea ce implică cheltuieli ale cluburilor pentru pregătirea și desfășurarea activităților sportive specifice, se consideră necesară alocarea sumelor corespunzătoare, cu respectarea principiului stabilit de Legea finanțelor publice locale. Conform acestuia, până la aprobarea noilor bugete, se continuă să se aplice bugetele anului precedent, cu regulă generală de a nu depăși 1/12 din prevederile bugetare ale acestuia. Același principiu se aplică și pentru această finanțare parțială, conform Metodologiei de alocare a sumelor pentru domeniul activităților sportive de performanță.

Suma alocată fiecărui club în cadrul acestei finanțări este detaliată astfel:

– Club Sportiv „Handbal Club Buzău 2012”: 578.000 lei (seniori); 108.000 lei (juniori).
– Asociația „Fotbal Club Metalul” Buzău: 212.000 lei (seniori); 31.000 lei (juniori).
– Asociația „Fotbal Club Buzău”: 381.000 lei (seniori); 56.000 lei (juniori).

Potrivit proiectului de hotărâre, sumele respective vor fi transferate în intervalul ianuarie-februarie 2024 și vor fi incluse în totalul alocat cluburilor sportive beneficiare în prima sesiune de proiecte, ce va avea loc după aprobarea bugetului propriu al județului Buzău în anul 2024.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole