joi, aprilie 25, 2024

CAMPANIE UMANITARĂ | Totul Va Fi Bine, Alexandra!

Custom ad 1

Alexandra este o fetiță de numai 12 ani, buzoiancă de-a noastră, care se luptă cu o boală cruntă: cancer ovarian.

Totul va fi bine, Alexandra!
Totul va fi bine, Alexandra!

Duminică, 22 august, Asociația Totul va fi bine a organizat în Parcul Crâng, un spectacol pentru copii, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Alexandra, necesare în vederea continuării tratamentelor anevoioase începute cu mult timp în urmă. Cei care au luat parte la acest eveniment au putut să o ajute financiar pe Alexandra, iar copiii s-au bucurat de tot felul de jocuri, concursuri, muzică, dans, fotografii.

GALERIA FOTO COMPLETĂ AICI

Povestea Alexandrei
Mama Alexandrei povestește: ”Medicul oncolog m-a chemat în cabinet să îmi explice situația. Mi-au spus clar că așa ceva nu au mai văzut. Au dat din umeri. Nu se știe cât va trăi fata….3-5 luni. Nu se știe dacă chimioterapia o va ajuta. Când am auzit asta, am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare, eram într-o altă lume, nu mă puteam opri din tremurat….Refuzam să accept acest coșmar. Nu, nu, nu se poate termina totul așa. Trebuie să mă bucur de copilașul meu, mulți ani de-acum încolo. Fetița mea gingașă….lumea mea.

Totul a început în decembrie 2020, atunci când Alexandra- Gabriela se simțea foarte rău și avea menstruație o lună întreagă. Pe 4 ianuarie 2021, a ajuns la București, unde i s-a depistat o tumoare mare pe ovarul drept. Respectiv pe 7 ianuarie a fost operată, tumoarea fiind eliminată cu tot cu ovar. Deci, pe lângă faptul că fertilitatea ei a avut de suferit, nici vindecată nu s-a trezit după operație.

Deși doctorii au asigurat-o pe mama Alexandrei că fiica ei va fi bine, tumoarea fiind eliminată și că aceasta nu s-a răspândit, în anul 2022 (după tratamente, chimioterapie) a fost depistat un chist de 3 cm pe ovarul stâng. Doctorul a spus că acest chist se va elimina la următoarea menstruație. Două săptămâni mai târziu, Alexandra-Gabriela ajunge la control, la spitalul Parhon, unde s-a aflat că acel chist a crescut enorm. Au plecat la spitalul Marie Curie, unde medicul le-a recomandat o intervenție chirurgicala si le-a explicat că nu știe sigur dacă v-a supraviețui. Alexandra avea METASTAZE – un proces prin care celulele canceroase invadează și alte țesuturi din corp.

Veștile tragice nu se opresc aici. Părinții iau legătura cu doctorii din Turcia, în speranța că acolo vor găsi salvarea. Ajunse acolo, li se confirmă prezența acestor metastaze în mai multe locuri: ficat, colon, diafragma, pancreas, splina. După investigații amănunțite, fetița a intrat în sala de operații, unde doctorii au eliminat toate celulele canceroase vizibile inclusiv ovarul si uterul. Provocări nespecifice unei copilării normale…

Deja de aproape doi ani, acest copil se află mai mult prin spitale decât acasă, împreună cu toată familia. Familie care suferă, plânge. În total cinci persoane, părinții si cei trei copii. Tatăl în pragul depresiei, fratele mai mic cu tetrapareză spastică, Alexandra cea care luptă pentru viață și mama, care nu știe ce ar trebui să facă ca să își vadă copiii sănătoși.

Liniștea pare a fi un vis prea frumos și rămas în trecut, căci cancerul nemilos îi „surprinde” oricând, deci controalele frecvente sunt importante, ca să nu mai vorbim despre procesul de chimioterapie, post operație. Indiferent de cuvintele pe care le vom scrie, acestea nu vor explica suficient de bine starea acestor părinți, văzându-și copiii suferind.

Cum puteți ajuta?
💵 Direct pe site, prin card, atât în lei ( min 10 lei) cât și în euro( min 10 euro) fără comisioane: https://asociatiatotulvafibine.ro/doneaza/
💵 În cont BCR( min 5 lei), Beneficiar: ASOCIAȚIA TOTUL VA FI BINE, CIF: 42758877
🪙 RO27RNCB0096167685400001 (LEI)
💶 RO75RNCB0490167685400001 (EUR)
💳 COD SWIFT/ BIC : RNCBROBUXXX
🛑 Donează rapid prin BT Pay: 0727577771
🛑 Donează rapid prin Revolut: 0727577771 sau @totulvafibine
🛑 Donează prin PayPal: paypal.me/totulvafibine
Cu mențiunea : Alexandra
❤️ Donează Aici: https://campanii.asociatiatotulvafibine.ro/campanie/totul-va-fi-bine-alexandra/

👍 Puteți opta pentru un abonament de bine lunar in valoare de 10,30,50, 100 sau 200 de lei ( pașii ii regăsiți la finele postării) pe care îl puteți anula oricând doriți fără alte taxe!

⚠️ Iată pașii pentru abonamentele lunare de bine:
🌈 Accesați linkul: https://asociatiatotulvafibine.ro/doneaza/
🌈 Selectați opțiunea: DONEAZĂ LUNAR
🌈 Alegeți SUMA pe care doriți sa o donați lunar (vi se va retrage de pe card automat, lunar suma aleasă)
🌈 Introduceți datele dumneavoastră, datele cardului și abonamentul este gata!

Sursă: Asociația Totul Va fi Bine

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole