vineri, aprilie 26, 2024

VIDEO & FOTO | Trei constănţeni, prinşi la Buzău după ce au furat ţigări în valoare de 24.000 de lei

Custom ad 1

Ieri, 26 martie, în baza materialului probator administrat de poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, instanța a dispus arestarea preventivă a trei constănțeni cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat./Prejudiciul de peste 24.000 de lei a fost recuperat de polițiști şi restituit societății păgubite.

În noaptea de 24/25 martie a.c. polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui operator economic ce asigură paza unei societăţi comerciale din Ulmeni, cu privire la faptul că sistemul de alarmare a fost distrus, existând indicii cu privire la pătrunderea în magazin şi sustragerea de bunuri.

În baza sesizării, s-a constituit o echipă complexă formată din poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti şi poliţişti de ordine publică, însoţiţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, care s-au deplasat la faţa locului pentru investigaţii.

Poliţiştii au constatat că există urme ale pătrunderii prin efracţie, iar din magazin este reclamată lipsa mai multor pachete de ţigări.

Au fost demarate investigaţii de îndată, context în care, pe DN1BE577 la ieşirea dinspre Ulmeni spre Merei, poliţiştii au descoperit un autoturism, despre care existau indicii că ar fi fost folosit la comiterea faptei. Poliţiştii au blocat autoturismul şi au extras ocupantul maşinii, un constănţean de 35 de ani.

În continuarea cercetărilor şi în urma cooperării cu inspectoratele de poliţie judeţene limitrofe, poliţiştii au depistat alţi doi bănuiţi de comiterea furtului din societatea comercială, în timp ce se deplasau cu o maşină în localitatea Gherăseni. De asemenea, la aproximativ 3 kilometri distanţă faţă de magazinul din care au fost sustrase produsele, într-o zonă cu vegetaţie, poliţiştii au descoperit bunurile sustrase.

Toate cele trei persoane, bărbaţi cu vârste de 35 şi 36 de ani, din Constanţa, au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 24/ 25 martie a.c., în jurul orei 04.00, cei trei ar fi pătruns în sediul societăţii comerciale prin distrugerea sistemului de alarmare antiefracţie şi forţarea uşii de acces poziţionate în spatele clădirii, de unde ar fi sustras mai multe pachete de ţigări. Prejudiciul a fost estimat de partea vătămată la peste 24.000 de lei, acesta fiind recuperat şi restituit.

În baza materialului probator administrat, constănţenii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.

Activitatea a fost coordonată de către Direcţia de Investigaţii Criminale şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole