joi, octombrie 3, 2024

INTERVIU | Cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului Spitalului Județean Buzău a fost modernizat și renovat

Custom ad 1

Șefa secţiei de Pediatrie, dr. Gina Anica, face câteva precizări cu privire la existenţa cabinetului de Pediatrie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate.

Cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului Spitalului Județean Buzău
Cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului Spitalului Județean Buzău

De curând, Cabinetul de Pediatrie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate a fost reabilitat, dar şi în secţia de Pediatrie s-au efectuat lucrări de curăţenie şi modernizare. Ce puteţi să ne spuneţi despre aceste lucrări?
Dr. Gina Anica: „Acum pot să vă spun că pe secţia de Pediatrie sunt suficienţi medici. În ultimii ani, secţia Pediatrie s-a schimbat foarte mult. Acum avem şi personal suficient şi, pentru că s-a deschis acest cabinet de Pediatrie din Ambulatoriu, noi, medicii din secţia Pediatrie, putem coborî să dăm consultaţii aici, să mai degrevăm un pic situaţia din secţia U.P.U.-Pediatrie.

Care este programul de lucru, dacă trebuie să ne programăm pentru un consult, şi ce documente trebuie să prezinte părinţii atunci când se prezintă cu copiii?
Dr. Gina Anica: „Prin cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriul SJU Buzău, noi putem face foi de zi şi atunci părinţii pot veni cu bilet de la medicul de familie şi cu copie după certificatul de naştere. La fel putem face pentru consultaţiile simple, care nu necesită perfuzii sau ştiu eu ce investigaţii suplimentare, așa că nu este nevoie întotdeauna de bilet.

Cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului Spitalului Județean Buzău
Cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului Spitalului Județean Buzău

O dată cu venirea sezonului estival, au început să apară cazuri de enterocolită în rândul copiilor. Care sunt simptomele care ne alarmează şi ne trimit la medic sau cu ce afecţinui se prezintă copiii la camera de gardă?
Dr. Gina Anica: „În general, vara, pe lângă vărsături şi diaree, copiii care stau destul timp în soare se deshidratează foarte uşor. Eu, în general, în perioada asta, pentru că noi venim după o perioadă lungă de restricţii şi imunitatea noastră a tuturor a avut de suferit, le recomand părinților să scoată copiii cât demult posibil, să-i plimbe la munte, la mare oriunde îşi doresc dar să nu uite de nişte reguli pe care le ţinem în mod normal, să nu stea în soare în intervalul 11-17, copiii să fie îmbrăcaţi în haine deschise, cu capul acoperit, hidrataţi. Este foarte importantă hidratarea în perioada aceasta, tot timpul copiii trebuie să fie acoperiţi cu cremă de soare, cu sprayuri repelente pentru ţântari şi, la fel, mare grijă pentru alimentaţie, igiena mâinilor şi verificarea alimentelor pe care le consumă copiii.

Mulţi părinţi recurg la automedicaţie sau remedii homeopate. Ce sfaturi le-aţi da acestora?
Dr. Gina Anica: „În privinţa simptomaticelor, antitermice sau antivomitive, acestea se pot administra de către părinţi, acasă, dar în continuare recomand să nu se recurgă la automedicaţia cu antibiotice.

Sursă: Spitalul Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole