Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska – Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele. De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni, din 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul a atras peste 1.6 milioane vizitatori la ediția din 2019 și peste 2.3 milioane în 2020.
Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 29 țări, pe data de 24 Septembrie 2021. Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.
Buzoienii sunt invitați să participe la evenimentele cultural-educative și științifice din cadrul Programului Internațional #NoapteaCercetătorilorEuropeni – ediția 2021, ce vor avea loc la sediul Muzeului Județean Buzău, vineri, 24 septembrie, între orele 19.00 – 22.00. Li s-au pregătit surprize diverse: ateliere interactive de fizică și chimie pentru copii, scan 3D, printing 3D, aeromodelism, „Jocul Cercetătorilor” și multe altele.
Intrarea la eveniment este liberă, cu respectarea normelor sanitare actuale.
Evenimentul este dedicat celor care au minte curioasă, care își doresc să înceapă o carieră în cercetare sau celor pasionați de știință.