vineri, aprilie 26, 2024

POLITICĂ | Parlamentarii buzoieni și comisiile din care fac parte în mandatul 2020 – 2024

Custom ad 1

În mandatul 2020 – 2024, în Camera Deputaților vor funcționa 24 de comisii parlamentare, iar în Senat vor funcționa 23 de comisii.

Comisiile permanente ale Camerei Deputaților sunt formate dintr-un număr de 11 – 33 de deputați, iar alcătuirea acestora se face cu respectarea configurației politice a Camerei, mebrii comisiilor fiind desemnați prin acordul liderilor grupurilor parlamentare.

Comisiile Senatului sunt structuri interne de lucru constituite pentru examinarea, avizarea şi pregătirea proiectelor de lege în vederea dezbaterii în plenul Senatului, precum și pentru realizarea funcției de control parlamentar. Componenţa acestora se stabilește potrivit configuraţiei politice a Senatului, rezultată din constituirea iniţială a grupurilor parlamentare sau prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare. Toţi senatorii, cu excepţia preşedintelui Senatului, sunt obligaţi să facă parte din cel puţin o comisie permanentă. Un senator nu poate face parte din mai mult de două comisii permanente, cu excepţia Comisiei pentru regulament.

Iată care sunt parlamentarii buzoieni care și-au luat în primire posturile din comisiile Camerei Deputaților și Senatului, în mandatul parlamentar 2020 – 2024:

Camera Deputaților:
– Marcel Ciolacu (PSD): Comisia pentru afaceri europene;
– Andi Cristea (PSD): Comisia pentru politică externă (vicepreședinte), Comisia pentru afaceri europene și Comisia pentru învățământ, științe, tineret și sport;
– Romeo Lungu (PSD): Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului;
– Laurențiu Țepeluș (PSD): Comisia pentru învățământ, științe, tineret și sport;
– Gabriel Avrămescu (PNL): Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului (vicepreședinte);
– Emanuel Ungureanu (USR – PLUS): Comisia pentru sănătate și familie;
– Nicolae Roman (AUR): fără comisie.

Senat:
– Lucian Romașcanu (PSD): Comisia pentru constituționalitate, Comisia pentru cultură și media. Comisia pentru transporturi și infrastructură:
– Liliana Sbîrnea (PSD): Comisia pentru muncă, familie și protecție socială și Comisia pentru învățământ, tineret și sport;
– Vlad Pufu (PNL): Comisia pentru afaceri europene (secretar) și Comisia pentru cultură și media.

Sursă foto: www.cdep.ro

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole