VIDEOREPORTAJELE AGORA BUZĂU | Un serial realizat de Andrei Piţigoi

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinată de confirmarea unui caz cu infecție cu coronavirus COVID-19 în data de 01 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Buzău de a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea contacților cazului confirmat (cazul nr.21), izolarea la docimiliu și testarea acestora.
În acest sens, în data de 01 mai 2020 reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău
s-au deplasat la domiciliul declarat al cazului nr.21, au fost identificați 31 de contacți, care au fost testați pentru SARS-CoV-2. Pentru aceștia s-a impus măsura de izolare la domiciliu pe o perioada de 14 zile de la data ultimului contact cu cazul confirmat pozitiv.
Totodată, s-a identificat link-ul epidemiologic al cazului nr.21 cu o persoană (socrul) domiciliată în județul Ialomița, confirmată pozitiv în data de 29.04.2020, unde a fost în vizită în perioada sărbătorilor pascale.
În data de 03 mai 2020, din totalul de 31 de persoane testate, un numar de 19 cazuri s-au confirmat cu infecție cu coronavirus COVID-19.

Cartierul Poştă din Buzău | Foto: Andrei Piţigoi
Cartierul Poştă din Buzău | Foto: Andrei Piţigoi

Având în vedere situația existentă la nivelul comunității din Cartierul Poștă și în conformitate cu art.8. din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 414 din 11 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei care prevede că: “ în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeaşi comunitate, se poate decide declararea carantinei într-o comunitate. Carantinarea unei comunităţi reprezintă izolarea unei zone perfect delimitate şi pentru care se dispune interzicerea intrării şi ieşirii din zonă”, Direcția de Sănătate Publică Buzau a propus instituirea măsurii de carantină a zonei respective.

Desfăşurare de forţe în cartierul Poştă din Buzău | Foto: Andrei Piţigoi
Desfăşurare de forţe în cartierul Poştă din Buzău | Foto: Andrei Piţigoi

Stilul de viață specific comunității care presupune o interferență permanentă între membri acesteia si ceilalți locuitori, precum și faptul că nu au răspuns pozitiv la masurile și recomandările cu privire la limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 generând o situație la risc în comunitatea respectivă, sunt aspecte pe care Direcția de Sănătate Publică Buzău le-a avut în vedere la momentul propunerii instituirii carantinei în Cartierul Poștă.
Direcția de Sănătate Publică Buzău monitorizează situația epidemiologică din zonă urmând să aplice măsurile legale care se impun în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență.

 1,744 total views,  2 views today

Videoreportajele Agora Buzău 8 femei de nota 10
Articolul precedentComunicat PRO Romania: Victor Ponta apără românii amendați abuziv!
Articolul următorComunicat de presă: Când spuneți adevărul, domnule primar Toma?! Fapte, nu vorbe!
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

2 COMENTARII

  1. Poza, unde este făcută poza??? Să îmi arate și mie distinsul jurnalist unde avem noi în cartier sediu de bancă? Aș fi interesat, nu de ce ajuta dar vreau să scot niște bani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here