645 total views, 2 views today

Proiectul “LIGA STUDENȚILOR RÂMNICENI – Lideri prin Solidaritate” a fost astăzi aprobat, al 8-lea din cele 30 depuse în cadrul Proiectelor de Solidaritate ale Corpului European de Solidaritate.

Ca urmare, Râmnicu Sărat devine primul oraș care își va aduce studenții acasă printr-o astfel de structură! Tinerii râmniceni au aderat la această idee, înregistrându-se în platforma dedicată proiectului, prin care aceştia îşi pot exprima propunerile pentru dezvoltarea unei comunităţi locale care să acopere necesităţile acestora.

TABEL | Lista completă a celor 30 de proiecte aprobate

„Ne dorim să realizăm conexiunea între elevii de clasa a XII-a, studenţi şi mediul de afaceri din Râmnicu Sărat. Vorbim de formarea lor, educarea non-formală şi evoluţia profesională pentru ca oricare scenariu să aibă un deznodământ fericit pentru aceştia. Să-şi găsească practic locul în societate prin activităţile dedicate acestora în cadru proiectului nostru” – Florin Ceparu, formator.

Formatorul Florin Ceparu (dreapta foto), alături de câţiva dintre tinerii membri ai Ligii Elevilor Meseriaşi. Sursă foto: Facebook

Programul activităţilor din cadrul proiectului “LIGA STUDENȚILOR RÂMNICENI – Lideri prin Solidaritate”

A1. Desfasurarea unei campanii online si offline de promovare a proiectului si a Corpului European de Soldarite

A2.Lansarea apelului online pentru selectarea a 100 de studenti care sa fie parte din Liga Studentilor Ramniceni si anuntarea criteriile de selectie vizand: motivatia, liberal acces, dorinta de a dezvolta comunitatea, oportunitatea de a dezvolta proiecte de solidaritate, s.a.

A3.Realizarea a 2 intalniri de lucru pentru constituirea Ligii Studentilor Ramniceni si stabilirea domeniilor tematice de actiune, a Planului de masuri si a agendei pentru urmatoarele 11 luni de activitati.

A4. Conferinte tematica: (cu impact de 300 de tineri din clasele a 12-a), in vederea prezentarii ideii de proiect si a valorilor Corpului European de Solidaritate, in vederea asigurarii continuitatii si multiplicarii rezultatelor de impact ale Ligii Studentilor Ramniceni si atragerea de noi membri in cadrul Ligii, precum si pentru – Primaria Rm. Sarat – C.N. Al. Vlahuta – L.T. Stefan cel Mare – L.Tehnologic Elina Matei Basarab – L.Tehnologic Victor Frunza

A5. Realizarea a minim 5 teambuildinguri cu durata de 3 zile cu participarea a 100 de studenti pe cinci domenii de impact si interes: Dialog structurat, Management de proiect, Comunicare si Dezvoltare de retele, Designul activitati, Social media.

A6. Desfasurarea a 3 activitati de solidaritate la nivelul municipiului Ramnicu Sarat pentru implementarea principiilor Corpului European de Solidaritate si multiplicarea efectelor retelei. Cele trei activitati vor fi generate in cadrul retelei / Ligii

A7. Desfasurarea a 12 conferinte lunare cu participarea studentilor ramniceni din toata tara, in scopul de a extinde reteaua si totodata de a genera noi idei, proiecte, activitati, precum si pentru a crea coeziune In grupul de studenti si o apropiere fata de idealurile, valorile si dezideratele comunitatii locale, care ar putea fi atinse prin implicarea tinerilor.

A8. Realizarea a 3 intalniri de dialog structurat cu factorii de decizie in vederea realizarii unui schimb de experiente si a facilitarii interventiilor administratiei locale in viata activia a comunitatii locale, in colaborare cu Liga Studentilor Ramniceni, cu accent pe desfasurarea proiectelor de solidaritate si incluziune sociala, precum si a acelora de promovare a participare civica.

A9. Desfasurarea unei campanii online si offline de diseminare a rezultatelor proiectului si multiplicarea acestora prin masuri specifice de diseminare si follow-up.

Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here