Camera Deputaţilor se pregăteşte pentru prima sesiune din acest an, a doua semestrială din actuala stagiune, care va începe în scurt timp. Reprezentanţii judeţului Buzău, liberalul Gabriel Avrămescu, social-democraţii: Ion Marcel Ciolacu, Romeo Lungu, Laurenţiu Ţepeluş, Andi Cristea; alesul AUR, în prezent fără formaţiune politică, Nicolae Roman şi USR-istul Emanuel Ungureanu sunt deja în Bucureşti, unde creionează planurile pentru 2023, ultimul an înaintea celui care va da noua configuraţie a scenei politice din ţară, începând de la cel mai mic nivel, până la Parlament, Preşedinţie şi reprezentaţi în Parlamentul European. Ce au făcut aleşii buzoieni în aproape trei ani de mandat? Aflaţi în rândurile următoare.

Gabriel-Ioan AvrămescuGabriel Avrămescu, activitate constantă şi solidă în finanţe, administraţie publică, educaţie, sănătate şi sport

Singurul deputat al Partidului Naţional Liberal, filiala Buzău se remarcă prin cea mai prolifică activitate dintre reprezentanţii judeţului nostru în Camera Deputaţilor. Activitatea unui deputat se concretizează prin iniţativele legislative iniţiate şi concretizate, practic, prin schimbarea societăţii prin îmbunătăţirea cadrului legislativ, iar acest lucru se poate realiza fie prin modificarea sau apariţia unor noi legi. La acest capitol, Avrămescu a avut 88 de propuneri legislative iniţiate, dintre acestea reuşind să se transforme în legi nu mai puţin de 20. Ales în circumscripţia electorală nr. 10 şi vicelider al partidului pe care îl reprezintă, preşedintele filialei judeţene a PNL a reuşit îmbunătăţirea cadrelor legislative privitoare la aspectele financiare ale administraţilor publice locale şi ale mediului privat. Totodată, acesta a adus o serie de modificări unor legi cu impact în domeniul educaţiei şi a sportului. Mai mult, prezenţa sa în Camera Deputaţilor a dus la concretizarea a două acte normative de importanţă precum proiectul de lege pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003 devenită Legea 200/2022 şi a proiectului de lege pentru prevenirea şi combaterea cancerului devenită Legea 293/2022.

Activitatea sa, pe larg, poate fi vizionată aici.

Activitatea parlamentară în cifre:
Luări de cuvânt: 36 (în 29 de şedinţe)
– din care declaraţii politice: 13.
Declaraţii politice depuse în scris: 6.
Propuneri legislative iniţiate: 88, din care 20 promulgate legi.
Întrebari şi interpelari: 37.

Gabriel Avrămescu face parte din grupul parlamentar de prietenie cu Elveţia şi Marele Ducat de Luxemburg, este viceliderul grupului său parlamentar şi prezent în comisiile pentru politică economică, reformă şi privatizare (din mar. 2022), pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, acolo unde ocupă poziţia de vicepreşedinte şi în cea pentru tineret și sport (din apr. 2021). Totodată, unul dintre cei trei membri PNL din cadrul comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României (din dec. 2022).

Rămâi pe Agora Buzău pentru următoarele episoade din „Aleşii tăi”!

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.