ACTUALITATE | Buzăul, sub cod portocaliu, în intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10

0
158

Date fiind condițiile meteo care se înregistrează în județul Buzău, la această oră, și avertizarea cod portocaliu emisă de meteorologi, prefectul județului, Daniel Marian Țiclea, a dispus ca mai multe echipe din Prefectură să meargă pe teren pentru a monitoriza evoluția lucrurilor și a dispune măsuri, acolo unde este cazul.

La rândul său, prefectul județului se află pe teren, în zona Pogoanele, si va merge și în alte zone pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor.

La acest moment, în județ e viscol și se manifestă fenomenul de ploaie înghețată.

Toate resursele disponibile S.D.N. Buzău și cele din bazele Consiliului Județean sunt în acțiune. Excepție face baza Pogoanele a C.J. unde prestatorul Keyboard este, evident, depășit de situație și are utilaje defecte în baza, la acest moment. În zona Pogoanele e polei generalizat pe toate drumurile județene. De asemenea, se înregistrează o avarie pe rețeaua de înaltă tensiune pe U.A.T. Gălbinași și Cilibia, unde se intervine cu 3 echipaje” declară prefectul județului, Daniel Marian Țiclea.

Conform avertizării meteorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie, județul Buzău se află sub avertizare de cod portocaliu în intervalul: 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10 pentru ninsori abundente și viscol.  În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Întrucât, probabil, va ninge cel puțin până mâine dimineață, a fost activată starea de permanență la nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență din toate UAT-urile din județul Buzău. De asemenea, a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției la Sala Cabinet a Instituției Prefectului.

Sursă: Instituția Prefectului – Județul Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.