luni, aprilie 22, 2024

CULTURĂ | Miercuri, 14 iunie, va avea loc vernisajul expoziției ”Remember Mihaela Runceanu”

Custom ad 1

Expoziția „Remember Mihaela Runceanu” va fi deschisă miercuri, 14 iunie, începând cu ora 10.00, la sediul Muzeului Județean Buzău.

Miercuri, 14 iunie, va avea loc vernisajul expoziției ”Remember Mihaela Runceanu”
Miercuri, 14 iunie, va avea loc vernisajul expoziției ”Remember Mihaela Runceanu”

Evenimentul face parte din programul anual de expoziții temporare al Muzeului Județean Buzău și își propune să facă cunoscută generațiilor de elevi și adolescenți personalitatea și cariera muzicală a inegalabilei interprete buzoience, dar și să readucă în memoria publicului contemporan pe Mihaela Runceanu și activitatea sa artistică.

Personalitate de excepție a muzicii românești din perioada anilor 1970 – 1980, Mihaela Runceanu a fost una dintre vocile care au scris istorie în muzica ușoară și pop-rock, lansând adevărate șlagăre la nivel național.

Expoziția prezintă publicului o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și obiecte ce au aparținut Mihaelei Runceanu. Totodată expoziția introduce vizitatorul în atmosfera muzicală a anilor ’80. Proiectul expozițional nu ar fi fost posibil fără sprijinul domnului Nicolae Runceanu, tatăl artistei, care a pus la dispoziția Muzeului Județean Buzău toate obiectele prezente în sală, precum și o importantă bază documentară reprezentând perioada copilăriei și adolescența fiicei domniei sale. Un rol deosebit în ceea ce privește partea documentară l-a avut colaborarea dintre Muzeul Județean Buzău și domnul Mircea Nicolau, care a pus la dispoziție informații complete despre biografia artistică și activitatea Mihaelei Runceanu.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 14 iunie – 24 septembrie 2023, între orele 10.00 – 18.00, de marți până duminică. Intrarea este liberă în ziua vernisajului.

Sursă: Muzeul Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole