joi, aprilie 25, 2024

Tunisia All Inclusive | Episodul 2. El Djem.

Custom ad 1

Ce legătură este între Nike, Ronaldo, Figo, Cantona, Maldini, Spartacus şi El Djem, un oraş micuţ din Tunisia? Amfiteatrul El Djem.

Amfiteatrul El Djem este landmark-ul localităţii în care s-a filmat în anul 1996 una dintre reclamele epice ale producătorului de echipament sportiv în care apar fotbalişti uriaşi ai planetei, precum Paolo Maldini, Jorge Campos, Eric Cantona, Ronaldo, David Wright, Rui Costa şi Luis Figo. În aceeaşi locaţie, Spartacus, personajul principal din cartea cu acelaşi nume al cărei autor este Howard Fast, duce primele lupte în drumul său spre gloria pe care avea să o obţină la Roma.

Principala atracţie a oraşului o reprezintă amfiteatrul roman, construit de localnicii înstăriţi în urma comerţului cu ulei de măsline, care şi-au dorit ca fiecare locuitor să aibă o cameră, în impunătorul edificiu. Cu o lungime de 148 de metri, este al patrulea amfiteatru ca mărime al Imperiului Roman. Acesta putea găzdui aproximativ 50.000 de spectatori, dublul actualei populaţii din El Jem.

Găseşte cele mai bune oferte pentru sejururi în Tunisia, alături de Mihaela Travel! Agenţii de turism Mihaela Travel au călătorit în Tunisia pentru a-ţi oferi toate informaţiile înaintea unui sejur de neuitat! Orice întrebare ai, orice curiozitate şi detalii despre vacanţa ta în Tunisia ai, găsești răspunsurile în locaţiile Mihaela Travel:

Online: www.mihaelatravel.ro sau la numerele de telefon: 0760.466.652 | 0765.919.629

l Jem sau El Djem este un oraș mic din centrul Tunisiei, în provincia Mahdia. A fost fondat pe ruinele orașului antic Thysdrus. Magnificul amfiteatru care poartă numele localităţii, al treilea construit în acest oraș, datează între secolele al II-lea și începutul secolului al III-lea. Alte două amfiteatre fuseseră edificate mai devreme, însă niciunul dintre ele nu se ridică la măreţia acestuia. El Djem găzduiește și un muzeu, unde sunt expuse descoperirile arheologice legate de amfiteatru. Doar în centrul orașului roman, care a fost descoperit abia recent, au ieșit la lumină forul, marile băi termale, o zonă rezidențială și numeroase alte clădiri publice.

Pereții largi de gresie dintre arcade creează o impresie de ansamblu masivă. Podeaua de sub arena eliptică este străbătută de două coridoare care se intersectează în unghi drept și camere boltite folosite pentru a găzdui animalele sălbatice și pe cele condamnate la moarte.

Amfiteatrul este una dintre cele mai vechi construcţii de pe Terra şi face parte din patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1979.

Înainte de a merge în Tunisia, este recomandat să te informezi în legătură cu vremea, excursiile opţionale, dar şi regulile pe care trebuie să le respecţi în comunitate. Nu uita! Găseşti cele mai bune oferte pentru sejururi în Tunisia, doar alături de Mihaela Travel!

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole