”Bătălia cărților”, din nou în ringul Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu

0
169

Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, lansează o nouă ediție a Concursului de Lectură „Bătălia Cărţilor”.

Competiția se va desfășura în perioada aprilie-octombrie 2022, având ca scop promovarea lecturii în rândul elevilor de gimnaziu și a celor de liceu. Spre deosebire de anul trecut, când concursul a avut loc online, ediția din 2022 se va desfășura în condiții normale, finaliștii urmând să se confrunte, în luna octombrie, la sediul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” din Galleria Mall.

„Bătălia Cărților” 2022 va avea două secțiuni: concursul de lectură în limba română și concursul de lectură în limba franceză.

Cum se desfășoară „Bătălia Cărților”
În perioada aprilie – octombrie 2022, elevii buzoieni sunt așteptați să se înscrie la sediul central al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, Bulevardul Unirii nr. 301A (în incinta Galleria Mall).

Potrivit regulamentului, concurenții vor trebui să citească cele 10 cărți (respectiv 5 la secțiunea franceză) incluse în concurs, pentru fiecare grupă de vârstă, până la sfârșitul lunii septembrie, cărțile putând fi împrumutate de la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”.

 

O dată cu înscrierea în concurs, fiecare participant va primi o fișă de lectură în care își va nota impresiile despre cartea citită. Fișele de lectură ale concurenților vor fi evaluate de un juriu și, în funcție de originalitatea conținuturilor și corectitudinea gramaticală, vor fi selectate cele mai bune. Concurenții cu cele mai bune fișe de lectură vor ajunge în finala Concursului „Bătălia Cărţilor” din luna octombrie.

În cadrul finalei, concurenții își vor susține cartea preferată în dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”; va avea loc un concurs pe marginea cărților citite, urmat de jurizare și de festivitatea de premiere. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media și în mediul virtual.

Regulamentul integral al concursului poate fi consultat pe site-ul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.