Astăzi grupul integrat de reciclare Green Group, prezent în Buzău din anul 2002, a donat Spitalului Orășenesc Nehoiu o instalație de stocare și distribuție a oxigenului medicinal, în valoare de 23.000 de euro, ce va deservi secția de terapie intensivă, precum și alte două săli de operație din cadrul unității medicale.

Oxigenul medicinal este vital în tratarea pacienților în stare critică, cât și a diverselor afecțiuni respiratorii. Noua instalație va crește capacitatea de alimentare simultană cu oxigen de la două până la paisprezece paturi separate, însemnând că spitalul va putea asigura îngrijiri corespunzătoare unui număr mai mare de pacienți care au nevoie de suport ventilator sau de oxigenoterapie.

Instalația de stocare și distribuție a oxigenului medicinal este extrem de necesară și în condițiile în care Spitalul Orășenesc Nehoiu funcționează ca spital de suport pentru pacienții infectați cu virusul SARS-COV-2 ce au nevoie de îngrijiri medicale. Green Group a achiziționat echipamentul de la Linde Gaz România, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze industriale și medicinale din România.

Continuăm seria de acțiuni din cadrul proiectului “Grija pentru sănătate”, cu un alt proiect care adresează nevoile spitalelor din orașele mici, fiind conștienți de presiunea și greutățile financiare pe care le întâmpină acestea. Investițiile în echipamente moderne și eficiente pentru sistemul de sănătate au un impact semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor medicale pe care le primesc pacienții, iar pentru noi, asta va rămâne o direcție cheie de acțiune și în perioada următoare”, a declarat Constantin Damov, Președinte Green Group.

Green Group, alături de Prefectura Județului Buzău, au prezentat instalația în cadrul unui eveniment organizat astăzi, 03 martie, la Spitalul Orășenesc Nehoiu.

Proiectul inaugurat astăzi la Nehoiu face ca numărul paturilor ATI Covid disponibile în această unitate medicală să crească de la două la paisprezece, pentru ca actul medical să se desfășoare cât mai aproape de normalitatea anului 2022. Sperăm că acest impuls pe care parteneriatul nostru cu Green Group îl dă spitalului Nehoiu să atragă și alte proiecte și facilități de dezvoltare, prin inițiative publice sau private, care să vină în sprijinul pacienților de pe Valea Buzăului. Suntem foarte bucuroși că am avut capacitatea de a finaliza acest proiect și mulțumim partenerului nostru Green Group, cât și primarului orașului Nehoiu, pentru că a renovat rapid anexa ce adăpostește stația de oxigen”, a declarat Marian – Daniel Țiclea, Prefect al Județului Buzău.

“Grija pentru Sănătate” este o platformă de donații creată de Green Group, ce are ca scop identificarea nevoilor de sănătate ale comunității locale și susținerea acestora. În cadrul proiectului, Green Group a anunțat săptămâna trecută o donație semnificativă de 100.000 de euro, direcționată către crearea unui Centru de Evaluare și Tratament Covid-19 din incinta Spitalului de Boli Cronice Smeeni și modernizarea spitalului, precum și către instalarea a patru centre moderne de vaccinare în județul Buzău.

Sursă: Instituția Prefectului – Județul Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.