Constantin Dumitru Laurenţiu, fostul primar al Comunei Beceni, în prezent viceprimar şi lider al majorităţii social-democrate care blochează constant proiectele de dezvoltare ale comunităţii locale, ar putea să petreacă ceva timp la închisoare, asta după ce numele său apare în mai multe dosare aflate pe rol la Judecătoria Buzău.

În unul dintre ele, instanţa a amânat astăzi cauza. Pe scurt, este vorba de dosarul 12618 înregistrat la instanţa buzoiană, acolo unde Constantin Dumitru Laurenţiu are rolul de inculpat. Viceprimarul comunei Beceni a fost suprins depăşind limita legală de viteză, în primăvara acestui an, motiv pentru care a rămas fără permis de conducere. Mai mult, la expirarea celor 15 zile de valabilitate ale dovezii de reţinere a permisului, fostul primar din Beceni a fost iarăşi surprins de poliţiştii buzoieni conducând, având acest drept suspendat. Isprăvile lui Laurenţiu Constantin s-au contopit într-un dosar înregistrat la Judecătoria Buzău pe 28 septembrie 2021.

Judecând prin prisma evenimentelor, la prima vedere, potrivit Liber în Buzău, Laurenţiu Constantin are şanse să primească o condamnare cu suspendare, respectiv 1 an cu suspendare şi 2 de supraveghere. Rămâne de văzut însă cum vor aborda judecătorii buzoieni această speţă, în spatele căreia se spune că se află forţe politice care vor încerca să influenţeze soarta dosarului.

Cel mai greu dosar şi cel care poate contribui la executarea pedepselor după încheierea dosarelor de pe rol este fără doar şi poate cel în care fostul edil este anchetat pentru două angajări fictive. Potrivit liberinbuzau.ro: „Se pare că în anul 2019, Constantin, la presiunile unui personaj influent din județul Buzău, a angajat fictiv la Primăria Beceni două persoane de gen feminin cu domiciliul în municipiul Buzău. Doamnele respective nu ar fi trecut nicio zi pe la locul de muncă, iar după aproximativ 6 luni, au fost mutate prin transfer la APIA, respectiv AJPIS. Cazul este unul similar cu cel din care Liviu Dragnea s-a ales cu condamnare definitivă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.”

Din câte se pare, acestea nu ar fi singurele dosare în care este implicat omul care a condus vreme de mai bine de o decadă destinele a mii de cetăţeni. Mai multe despre fiecare dispută juridică în care este implicat Laurenţiu Constantin, în curând, pe Agora Buzău!

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.