La Caragele, în județul Buzău, a fost descoperit în 2016 un zăcământ impresionant de gaze naturale. La acel moment, descoperirea a fost anunţată cu mare fast şi s-a vorbit despre asigurarea independenţei energetice a României, ba chiar despre faptul că vom fi un puternic exportator de gaze naturale.

Vezi VIDEO (Ştirile PRO TV), aici ► https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cel-mai-mare-zacamant-de-gaze-naturale-de-pe-uscat-inaugurat-in-buzau-ne-poate-asigura-consumul-timp-de-2-ani-jumatate.html?fbclid=IwAR3nXUbzOyV7pHTkNgc5svIZpSaGEVenAV75WvUC0ZGfnmtMrPbs3tkWduo

În 2018 ni s-a comunicat public faptul că noul zăcământ de gaze de la Caragele va intra în exploatare în 2020-2021 şi că Romgaz va executa investiţiile pentru exploatarea gazelor. Mai mulţi responsabili au venit în Buzău să-i asigure pe români că noul zăcământ va duce la independenţa energetică a ţării noastre. Directorul general adjunct al Romgaz la acea vreme, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că până la finalul lui 2019 se vor face foraje pentru evaluarea potenţialului real, pentru ca în 2020 să fie îndeplinit programul de execuţie al sondelor.

Citeşte mai multe, aici ►

https://www.zf.ro/companii/energie/romgaz-va-incepe-exploatarea-zacamantului-de-gaze-descoperit-la-caragele-buzau-peste-2-3-ani-17509244?fbclid=IwAR04-dV51AGR2fW48rdJxmoYY2n6UH_pzEZMbYCsCmiiYpjyRR4fm0kgFEI

Suntem în 2022, dar zăcământul, cel mai mare descoperit în ultimii 30 de ani, nu este exploatat nici acum. Din acest motiv, am făcut o interpelare pe care i-am adresat-o ministrului Energiei, Virgil Popescu. I-am cerut să îmi răspundă de ce au fost oprite investiţiile la Caragele şi de ce sunt reluate abia acum, urmând să se exploateze gazul efectiv abia în 2023, când el trebuia să fie deja în exploatare?

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ROMÁNIA Parlamentul României Este motivul Caragele, pentru INTERPELARE care elui domnului Virgil Popescu, fost oprite investiÈiile la trebuia exploatare? Menționez doresc Vă mulțumesc! abia 2023, scris. Mircea PUFU electorală: Buzău PNL indat de: Exploatarea Senator Vlad Mircea PUFU de gaze Domnule Caragele, impresionant de când fost injudețul asigurarea zăcământ anunÈată urma zăcământ gaze evaluat exportator cubi decat punga dejal precizat faptul adâncime mare faptul producție. mulți responsabili programul Gheorghe Rotar evaluarea execuție al sondelor. Romgaz finalul 2020 să indeplinit”
Caragele putea fi unul dintre răspunsurile la criza energetică, în condițiile în care se estimează că ar fi vorba despre o pungă de 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Doar zăcământul Neptun, descoperit în Marea Neagră, este mai mare decât cel de la Caragele. Aștept un răspuns de la ministrul Energiei cu privire la tema lansată.

  • Vlad Pufu, Senator din partea PNL.
Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.