Vendeta politică dintre putere și opoziție are ecouri și în cele mai mici comunităţi. Un exemplu concret s-a petrecut în comuna buzoiană Poşta Câlnău, acolo unde primarul PSD din localitate a închis o şcoală după ce direcţiunea a fost înlocuită cu membri ai Partidului Naţional Liberal. Astăzi, părinții și copiii de la Școala Gimnazială „Constantin Ivănescu” Poșta Câlnău au așteptat în zadar prima zi de cursuri cu prezență fizică.

O parte din elevii din comuna Poşta Câlnău nu au început şcoala astăzi, deşi eforturile guvernului de a reîncepe cursurile „faţă-n faţă” au făcut clopoţelul să sune în întreaga ţară. Micuţii s-a dus la şcoală, însă porţile instituţiei de învăţământ erau ferecate de ambiţia prostească a edilului, care nu a tolerat schimbarea directorilor de şcoală cu apropiaţi ai Partidului Naţional Liberal. În conflictul dintre foştii directori PSD şi noua direcţiune PNL, copiii au fost victime colaterale, după comportamentul de ciocoi al primarului social democrat, care a luat decizia de a ţine închise porţile unităţii de învăţământ recent renovate.

Sorin Munteanu, reprezentant al Partidului Social Democrat, primar al comunei Poşta Câlnău și-a motivat decizia prin prisma unei taxe de 16.000 de lei pe care administraţia sa nu ar avea bani să o plătească. Suma reprezintă banii pe care Primăria Poşta Câlnău trebuie să îi plătească Inspectoratului de Stat în Construcții în vederea eliberării ultimului aviz, de funcţionare, după ce clădirea a trecut printr-o serie de îmbunătăţiri.

Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean s-au deplasat la școala din Poșta Câlnău în vederea găsirii unei soluții de deblocare a acestei situații, mai ales ca aceştia blamează conflictul politic iscat de actualul primar, în urmă căruia copiii din localitatea buzoiană au de suferit.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.