sâmbătă, iulie 20, 2024

ACTUALITATE | Începe școala!

Custom ad 1

De mâine se redeschid școlile și în județul Buzău, o dată cu începerea celui de-al doilea semestru al acestui an școlar.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat ieri, în ședință comună alături de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021. Scenariul de funcționare al unităților de învățământ, pe parcursul anului școlar, se va actualiza la 14 zile sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

În majoritatea localităților din județ, unitățile de învățământ vor funcționa aproape normal, potrivit regulilor stabilite scenariului verde, deoarece incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. Acest lucru presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie.

Totuși, la nivelul județului, există 28 de unități de învățământ, din totalul de 456, care vor fi redeschise în condițiile stabilite de regulile scenariului galben. Asta înseamnă că incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori și presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie. Elevii din ceilalți ani de studiu vor rămâne la școala on line.

Iată care sunt cele 28 de unități de învățământ, din județul Buzău, care vor funcționa în scenariul galben:

Chiar dacă majoritatea unităților de învățământ, la nivelul județului, vor funcționa în scenariul verde, trebuie respectate normele impuse de legislația în vigoare:
– se recomandă distanțare de 1 metru între elevi, care vor purta masca în permanență;
– preșcolarii nu sunt obligați să poarte mască;
– orele de curs în format fizic într-o clasă se suspendă la apariția unui caz de infectare cu SARS-COV2, în cazul grădinițelor și claselor primare, și a două cazuri pentru gimnaziu și liceu.
– închiderea întregii școli se decide punctual de către DSP împreuna cu conducerea școlii, dacă apar cazuri în rândul profesorilor
– se pot face teste la cabinete școlare, dacă există acordul scris al părinților.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole