Comuna Cernăteşti va fi singura din judeţul Buzău în care şcoala va începe online. Vestea a fost dată autorităţilor locale de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău din cauza numărului de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publice a judeţului Buzău, în comuna Cernăteşti sunt 3,94 cazuri active la mia de locuitori, doar ca cifra totală este dată de numărul de infectări de la azilul din localitate.

Petrache Mîrzea primarul din Cernătești a declarat că „decizia este exagerată, ba chiar aberație, o prostie”. Redăm în continuare punctul de vedere al primului om din comună:

„E o situație specială aici. Cazurile nu sunt de fapt în comună, printre cetățenii noștri. Cei pozitivi sunt din azilul pentru persoane cu deficiențe psihice de la Aldeni. Au fost aduși aici de familiile lor de prin toată țara. Ei, din azil nu ies. Niciunul. Sunt încuiați acolo. Inclusiv personalul stă acolo. Două săptămâni, nu intră, nu iese nimeni.

„Să închizi școala din Cernătești pentru situația de la azil mi se pare exagerat, ba chiar o aberație, o prostie. Sper ca până la urmă să se găsească un înțelept, sau mai mulți, care să facă disocierea dintre azil și comună. E ca și cum s-ar închide școlile din Buzău și Rm. Sărat pentru că au internați la spital pacienți cu Covid veniți din tot județul. Pe bune, de ce nu se închid școlile din Râmnic, dacă spitalul de acolo e plin cu infectați cu Covid ?”.

Petrache Mîrzea a anunțat că va face contestație la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în condiţiile în care autorităţile locale şi-au luat toate măsurile de prevenire a infectării cadrelor educaţionale şi a elevilor cu noul coronavirus.

Mai mult, primarul spune că miercuri expiră cele două săptămâni în care la azil a fost declarat focar.

„Deci, de miercuri nu va mai fi probabil niciun caz nici la azil, dar noi închidem școala pentru luni. Să fim serioși, e aberant!” – Petrică Mîrzea, primarul Comunei Cernăteşti. 

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.