VIDEO | Primarul Toma, declaraţii controversate la adresa revoluţionarilor: „…atâta umplutură şi faună care nu a adus nici un progres acestei ţări! Dacia înseamnă mai mult decât Revoluţia din `89”

0
159

Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău a avut o serie de replici cel puţin controversate, ieri în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Buzău. Pe listă s-a aflat un proiect privitor la schimbarea denumirii Pieţei Dacia în Piaţa Revoluţiei 1989. Deşi a fost respins, demersul consilierului Silviu Roşioru s-a „bucurat” de un moment de sinceritate al edilului buzoian.

Constantin Toma a tratat în termeni deloc blânzi pierderea a 1200 de vieţi şi nu şi-a adus aminte că acea „umplutură şi faună care nu a adus nici un progres acestei ţări” reprezintă fix oamenii care au murit pentru democraţie şi pentru libertate în 1989, acei eroi care în urmă cu câţiva ani i-au permis, prin sacrificiul lor, să fie ales primar într-o democraţie!

„Văzând atâta umplutură şi faună care nu a adus nici un progres acestei ţări, nu am mai luat revoluţionar… ăăă…, certificatul de revoluţionar” – Primarul Constantin Toma argumentând de ce nu a cerut eliberarea certificatului de revoluţionar, deşi a fost „revoluţionar activ”, uitând că liderul său de partid, Marcel Ciolacu, totodată preşedintele Camerei Deputaţilor, este deţinător al unui asemenea înscris.

Afirmaţiile primarului buzoian din şedinţa de CLM, reprezintă cel puţin o lipsă de respect uriaşă măcar faţă de membrii familiilor celor care au pierit în `89, care încă se mai află în viaţă, dacă nu pentru tot ce reprezintă istoria recentă a României.

„Dacia reprezintă mai mult decât Revoluţia de la 1989 şi consider personal cel puţin, că nu este cazul să facem această schimbare de denumire” – Primarul Constantin Toma expunându-şi argumentele privitoare la menţinerea denumirii de Piaţa Dacia.

Reclamă Bottom Ad

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.