Marcel Ciolacu, liderul interimar al social democraţilor a amânat organizarea Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, acolo unde buzoianul avea prima şansă pentru preluarea pe termen lung a şefiei PSD în ţară. Ciolacu şi-a motivat decizia din cauza numărului mare de suspecţi de coronavirus din Capitală. În timp ce şeful său pe linie de partidă amână un eveniment de mii de oameni, afirmând că primarii PSD sunt implicaţi în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, la Buzău, primarul Constantin Toma va duce la sfârşit iniţativa populistă şi finanţată exagerat, aceea de a organiza faza naţională a Eurovisionului, activitatea care va avea loc duminică, de la ora 21 în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” şi care va strânge aproximativ 3000 de suflete într-un spaţiu restrâns. Decizia primarului Toma se poate dovedi cel puţin neinpirată, având în vedere faptul că în cadrul evenimentului organizat cu TVR vor fi prezente peste 3000 de persoane, din toate colţurile ţării.

Citeşte aici: HABEMUS EUROVISION! DOCUMENTE. Buzăul face împrumut de 17 milioane de euro, dar ţine finala naţională a Eurovision cu o sumă de patru ori mai mare decât oricare altă gazdă anterioară

Iată declaraţia pe larg a lui Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD:

Congresul PSD se amână, siguranța și sănătatea oamenilor sunt prioritare

Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie. Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice.

Conducerea interimară a Partidului Social Democrat”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.