15 consilieri locali şi-au dat acceptul pentru ca Municipiul Buzău să găzduiască anul acesta finala naţională a concursului de interpretare artistică Eurovision. Nu mai puţin de 200.000 de euro din banii buzoienilor se vor îndrepta către organizarea finalei naţionale a concursului Eurovision 2020, o sumă de patru ori mai mare decât cea cheltuită de primăria sau consiliul judeţean al oricărui oraş din ţară care a găzduit evenimentul în anii anteriori. Ultima afirmaţie este bazată pe cifrele făcute publice de către consilierul PSD, Constantin Florescu, potrivit căruia în 2018, CLM Craiova a finanțat parteneriatul cu TVR cu 190.000 de lei, iar în 2019, CJ Iași a alocat 230.000 de lei pentru acelaşi eveniment.

Ce va face TVR cu banii buzoienilor?

Potrivit actului normativ, aprobat astăzi în şedinţă extraordinară de către consilierii locali, suma de aproape un milion de lei urmează să fie folosită în următoarele direcţii:

60.000 de euro – închirieri ( LED-uri, sonorizare, lumini, efecte luminoase, marcare, mobilă, grup electrogen și locație) 40.000 de euro – onorarii (juriu, prezentatori, scenarist, artiști, notar) 25.000 de euro – cazare (concurenți, juriu, artiști, scenarist, prezentatori, echipă) 25.000 de euro – elemente de decor 15.000 de euro – taxă la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România 7.000 de euro – diurnă echipă TVR 7.000 de euro – prestării servicii (grafică ecrane) 5.000 de euro – badge-uri, trofeu 4.000 de euro – hard-discuri, casete, asigurări 3.000 de euro – transport local, regional, internațional

Din bugetul pentru Selecția Națională, din fondurile publice contractate de TVR:

Bugetul pentru selecția națională obţinut de TVR de la Guvernul României

  • 60.000 de euro – închirieri ( LED-uri, sonorizare, lumini, efecte luminoase, marcare, mobilă, grup electrogen și locație)
  • 40.000 de euro – onorarii (juriu, prezentatori, scenarist, artiști, notar)
  • 25.000 de euro – cazare (concurenți, juriu, artiști, scenarist, prezentatori, echipă)
  • 25.000 de euro – elemente de decor 15.000 de euro – taxă la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România
  • 7.000 de euro – diurnă echipă TVR
  • 7.000 de euro – prestării servicii (grafică ecrane)
  • 5.000 de euro – badge-uri, trofeu
  • 4.000 de euro – hard-discuri, casete, asigurări
  • 3.000 de euro – transport local, regional, internațional

Reprezentanţii Primăriei Buzău, prin Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, şi conducerea Televiziunii Române au semnat contractul de colaborare pentru organizarea la Buzău a etapei finale pentru selectarea piesei ce va reprezenta România la concursul Eurovision de la Rotterdam.   Potrivit contractului semnat de directorul general al TVR, Doina Gradea, şi directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Elena Isbăşoiu, municipalitatea va sprijini organizarea galei de la Buzău cu suma de 200.000 de euro.

Spectacolul se va desfăşura pe data de 1 martie, de la ora 21.15, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, unde vor avea acces, pe bază de invitaţii, aproximativ 1.500 de persoane. Potrivit organizatorilor, show-ul va dura aproximativ trei ore, timp în care Roxen, concurenta de 20 de ani din Cluj care a fost deja desemnată să reprezinte România, va interpreta cinci melodii care vor fi desemnate să intre în finală până pe data de 21 februarie.

Pe lângă cele cinci melodii pe care Roxen urmează să le pregătească până pe 1 martie, pe scena de la Buzău va mai urca şi buzoianca Dora Gaitanovici însă vor fi fi şi alte surprize.

Proiectul prin care municipalitatea a alocat 200.000 de euro pentru organizarea evenimentului a fost adoptat la limită în şedinţa de ieri a Consiliului Local şi a stârnit critici dure din partea unor consilieri ai opoziţiei.

Andrei Piţigoi & Dragoş Popescu

Reclamă Bottom Ad

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.