joi, aprilie 18, 2024

Măsuri suplimentare de securitate pe DN2, după tragedia de la Spătaru

Custom ad 1

Planuri pentru amenajarea unor scuaruri pe E85, care să faciliteze accesul în cartierul nou din Spătaru

Vor fi luate măsuri pe DN2 E85, în judeţul Buzău, la intersecţia din Costeşti unde un grav accident rutier s-a produs la finele lunii ianuarie. O familie a fost implicată în evenimentul în urma căruia un copil de doi ani a murit iar părinţii au fost răniţi şi au ajuns la spital.

După tragedie, locuitorii din zonă au mers la primăria din localitate să ceară reamenajarea intersecţiei considerate extrem de periculoasă. Oamenii au arătat că ieşirea în drumul European este foarte periculoasă iar pe tronsonul respectiv, considerat în afara localităţii, se circulă cu viteză.

În urma concluziilor desprinse din şedinţele de lucru de la Instituţia Prefectului, marcajul continuu de la ieşirea din cartierul nou a fost întrerupt.   Au fost trimise către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic şi o solicitare de emitere a certificatului de urbansim privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localităţile Costeşti şi Spătaru (pe tronsonul de drum cuprins între km 97 + 730m şi km 99 + 080m), de la 100 km/h la 70 km/h.

Reprezentanţii Primăriei Costeşti au înţeles să prevadă în planul de achiziţii publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în/din cartier, precum şi sumele necesare asfaltării căii de acces, numit drum de colectare.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole