Buzoianul Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD şi principalul candidat la funcţia de lider al social democraţilor pe termen lung şi-a dovedit superioritatea în politică, în faţa liderului liberalilor buzoieni, Cristinel Romanescu. Potrivit unor surse de la vârful celor două partide, PNL & PSD, social democratii au regizat o serie de mutări care vor face PNL Buzău pierzător pe tabla de şah a alegerilor locale.

Mutarea lui Rache, îngrijorătoare pentru PSD

Pro România, partidul condus de Felix Rache a reuşit al doilea „transfer” de imagine, după ce l-a înregimentat pe liberalul Constantin Ionescu, principalul contracandidat al actualului edil Constantin Toma, astfel consolidând poziţia PRO România de principal oponent al PSD. Decizia lui Ionescu de a răspunde pozitiv invitaţiei lui Rache a stârnit îngrijorarea social democraţilor buzoieni, în mercato dinaintea alegerilor locale.

Cum a profitat Ciolacu de mutarea lui Constantin Ionescu la Pro România?

Potrivit surselor noastre, o dată cu oficializarea transferului la Pro România, Romanescu a fost sunat de Rareş Bogdan, liderul liberalilor la nivel naţional, care i-a reproşat pierderea lui Ionescu. Romanescu îşi pregătise din timp o soluţie de back-up, mai ales că relaţia dintre acesta şi Ionescu se răcise, iar despărţirea era doar o problemă de timp. După ce a fost tras de urechi, Romanescu l-a liniştit pe Rareş Bogdan, afirmând în cadrul discuţiei telefonice că PNL Buzău are un candidat bun pentru Palatul Comunal, în persoana preotului Paul Negoiţă, care se bucură de aprecierea buzoienilor, fiind la un pas câştige Primăria Buzău în urmă cu câţiva ani. Cunoscut pentru abilitatea sa strategică în politică, Ciolacu a anticipat mişcarea lui Romanescu şi potrivit surselor noastre l-a scăpat pe primarul Constantin Toma de un alt candidat care putea încheia supremaţia PSD la nivel de municipiu.

Ameninţarea Negoiţă, ucisă din faşă de un reportaj TV

La nici câteva zile, coincidenţa sau providenţă divină au făcut ca România TV să publice un material video privitor la lucrurile necurate care se petrec fix în ograda uneia dintre firmele deţinute de preotul Paul Negoiţă, unul dintre cei mai vocali contestatari ai lui Marcel Ciolacu, iar de aici până la o anchetă DNA nu este decât un pas. Reportajul a ştirbit din credibilitatea celuia care urma să reprezinte, potrivit informaţiilor noastre, PNL Buzău în cursa pentru Palatul Comunal, astfel că liberalii buzoieni îl vor trimite în prima linie pe şeful UPU Buzău, Adrian Zoican, totodată şi consilier judeţean din partea formaţiunii conduse de Romanescu.

Scenariul prezentat este argumentat de informaţii primite din interiorul celor două partide, fapt care nu îi asigură încă veridicitatea completă. Însă, un singur lucru este cert. După întâmplările din ultimele zile, primarul Constantin Toma are un singur oponent puternic în alegerile locale de la jumătatea anului, acesta fiind Constantin Ionescu, reprezentantul Pro România. Câtă acurateţe se regăseşte în informaţiile furnizate de sursele noastre, râmâne ca timpul să decidă.

 

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.