Prima Casă, Start Up Nation, dublarea alocațiilor sau gratuitatea transportului pentru elevi se numără printre proiectele trunchiate, pas cu pas, de către guvernarea PNL.
„România se confruntă cu grave probleme care ne pun în pericol perspectivele de dezvoltare. Viitorul unei țări se construiește în timp și începe cu investiția în tineri. Din păcate, după ce trec de vârsta de 16 ani, jumătate dintre tinerii români se gândesc să emigreze, potrivit Centrului de Studii pentru Migrație. Aceasta este realitatea de la care un guvern responsabil ar trebui să-și gândească politicile publice. Asta a făcut PSD când a investit masiv în programe de sprijinire a antreprenoriatului, precum Start-UP Nation, sau când am făcut primii pași pentru repatrierea forței de muncă plecată în străinătate, prin programe precum Diaspora StartUP. Însă, dacă ne uităm la guvernul PNL, observăm că face tot ce ține de el pentru a convinge și mai mulți tineri să plece din țară,” declară Ionela Dobrică, deputat PSD.

Toate proiectele dezvoltate de PSD cu scopul de a-i ajuta pe tineri sunt astăzi trunchiate de liberali. Dublarea alocațiilor propusă de social-democrați este de-a dreptul îngropată de actualul guvern, Start Up Nation nu va mai avea fonduri pentru aproximativ 7400 de firme, de Diaspora STARTUP nu se vorbește nimic, Prima Casă este un proiect care, pas cu pas, este tras pe linie moartă iar gafele Executivului privind transportul public gratuit pentru elevi reprezintă unitatea de măsură pentru profesionalismul celor care ne guvernează.
„Cât timp a fost la guvernare, PSD a înțeles că investiția în tineri și exodul de resursă umană sunt printre cele mai importante lucruri pentru România. Tocmai de aceea, atât în Parlament cât și în Guvern, am dezvoltat măsuri și programe menite să le ușureze viața tinerilor și să-i convingă astfel să rămână în țară, să dezvolte afaceri și să-și întemeieze familii. Ce face astăzi PNL? Șterge cu buretele toate eforturile noastre din ultimii ani și, în consecință, șansele pentru o Românie de mâine mai bună,” adaugă Ionela Dobrică.
Guvernul PNL nu doar că blochează măsurile propuse de PSD pentru sprijinirea tinerilor, precum dublarea alocațiilor, dar distruge inclusiv programele vechi, care și-au dovedit utilitatea și care contribuie la bunul mers al economiei.

„Să fii PNL și să elimini pas cu pas programe performante ca Prima Casă sau Start Up Nation înseamnă să atentezi cu bună știință la viitorul României. Încă un an cu PNL la guvernare și tinerii nu doar că nu vor mai avea perspectiva de a deveni antreprenori, dar se vor trezi și în imposibilitatea de a-și mai achiziționa o locuință. Și atunci se vor întreba, pe bună dreptate, ce șanse le mai oferă lor România și de ce ar mai rămâne în țară,” avertizează deputatul PSD Ionela Dobrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.