marți, aprilie 16, 2024

Deputatul buzoian, Sebastian Radu despre pensiile speciale (P)

Custom ad 1

Camera Deputaților convocată în ședință extraordinară a votat miercuri, 28 ianuarie 2020, propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de personal.

Printre cei care nu vor mai beneficia de pensie specială se află și persoanele care au avut calitatea de șef de stat și care, conform Legii nr. 406/2001, pe lângă alte beneficii, primeau o indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu.

„S-a susținut foarte mult ideea de a elimina indemnizațiile sau pensiile speciale. Mi s-a părut corect ca, pentru a putea fi adevărată afirmația că se elimină toate, să propun amendamentul prin care se elimină și cele ale persoanelor care au deținut funcția de președinte deoarece PNL, când a inițiat proiectul de lege și pe parcursul susținerii sale, a uitat de această prevedere”- a declarat deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu.
Potrivit Legii nr. 406/2001, indemnizația lunară se acordă de la data încetării mandatului și este cumulabilă cu alte drepturi salariale ori venituri realizate din activități profesionale, în condițiile legii, sau cu titlu de pensie.

„Promovarea principiului echității, corectitudinii și tratamentului egal al cetățenilor României ar trebui să fie preocuparea principală a unui șef de stat. Deci, ei trebuie să ofere cel mai bun exemplu de aliniere la dorințele cetățenilor și mă bucură faptul că în Parlament colegii deputați au susținut prin vot corectarea acestei omisiunii din textul inițial propus de PNL”– Sebastian Radu

În prezent, indemnizația lunară a președintelui are valoarea de 24.960 de lei.
Propunerea legislativă a primit 247 de voturi pentru și au fost 21 de abțineri. Urmează să fie trimisă Președintelui României pentru a fi promulgată.

Comunicat de presă PSD

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole