marți, aprilie 16, 2024

COMISIA DE BUGET ŞI FINANŢE | Proiect de Lege privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv (P)

Custom ad 1

În data de 29 ianuarie 2020, Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a avut pe ordinea de zi cinci proiecte legislative (un raport și patru avize).
Domnul deputat SORIN LAZĂR, președintele comisiei a supus dezbaterii PLx 673/2018 – Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv.

Această inițiativă legislativă prevede extinderea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese prevăzute pentru funcţionarii publici, astfel cum acestea sunt reglementate prin Legea nr.161/2003, asupra tuturor categoriilor de persoane desemnate să exercite controlul financiar preventiv propriu la nivelul entităţilor publice. Totodată, a ținut să sublinieze faptul că, legea va fi mai restrictivă pentru a evita situații de incompatibilități sau posibile conflicte de interese.

Proiectul a fost susținut atât de reprezentanții guvernului actual cât și de precedentul executiv și a primit un raport de adoptare, votat în unanimitate de membrii prezenți la lucrările comisiei.

Tot astăzi, comisia a fost sesizată pentru a aviza și alte patru proiecte legislative. Au existat mai multe cereri din partea deputaților, respectiv a reprezentanților executivului pentru elaborarea unei poziții comune iar în urma discuțiilor, parlamentarii au luat decizia de amânare pentru dezbatere și vot într-o ședință viitoare.

Comunicat PSD Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole