FOTO & VIDEO | Balta Albă, o comună europeană! Primarul Ionel Marin, la raport

1
316

Puţin peste doi ani au trecut cu Ionel Marin, în fruntea comunei „Balta Alba”, una dintre cele mai importante localităţi din zona Râmnicului. „Am vrut să fac ceva pentru locurile natale. Aici am crescut, aici am familia şi prietenii”, rememorează cu emoţie în glas primul om al comunei.

Actualul primar a muncit în străinătate, în agricultură. Practic, acolo s-a realizat financiar. „Ştiu ce înseamnă munca grea şi ştiu ce înseamnă să munceşti pentru tot ce ai. Asta mi-a creat un sistem de valori foarte bine definit. A durat ani, iar dorul de casă devenea tot mai profund. M-am întors şi parcă nimic nu se schimbase în bine… nu vedeam un progres. Oameni tot mai puţini la noi în sat şi-n celelalte care formează comună, pentru că tinerii plecaseră afară, iar lucrurile nu mergeau bine. Avem un grad bun de comparaţie, cu ce văzusem în afară şi-am zis că trebuie să fac ceva. Prietenii, cei care au mai rămas aici şi alături de care îmi petreceam timpul pe uliţe în copilărie au jucat un rol decisiv în decizia de a candida” – Ionel Marin, primar comuna Balta Albă.

Şi s-a întâmplat. Ionel Marin a fost unul dintre cei doi candidaţi pentru cea mai înaltă funcţie din comună. A câştigat detaşat şi în scurt timp a învăţat tot ce presupune exerciţiul administrativ şi cum se formează o echipă în adevăratul sens al cuvântului. De la o comună care şi-a atins apogeul în comunism, însă a decăzut puternic în primele două decade de după Revoluţie, astăzi Balta Albă promite. S-a lucrat la infrastructură, se sprijină constant sub diferite forme cetăţenii comunei şi s-au atras fonduri europene. Potenţialul turistic a început să fie exploatat şi reprezintă o prioritate în perioada imediat următoare.

Comuna Balta Albă, judeţul Buzău. 9 kilometri au fost asfaltaţi până la venirea sezonului rece. Mai urmează 14 km, dintr-un total de 23 propuşi, un număr mare pentru o comună în nici 24 de luni.

„Îmi doresc foarte mult ca localitatea noastră să aibă notorietatea de altă dată şi tocmai de aceea întâmpin cu braţele deschise orice investiţie la noi în comună, indiferent de domeniu. Mi-ar plăcea ca atractivitatea comunei să redevină turismul, pentru că noi am fost cunoscuţi pentru această valenţă şi totodată pentru produsele cosmetice naturale realizate aici” – Ionel Marin, primar Balta Albă

Majoritatea lucrărilor au fost supravegheate de la faţă locului de către primarul Ionel Marin.

Alegerea lui Ionel Marin ca primul om al comunei din apropierea Râmnicului a însemnat şi relansarea sportului. Echipa de fotbal din Balta Albă figurează în analele fotbalului buzoian încă de la începutul aniilor `70, dar fusese abandonată „financiar” şi retrogradată în Liga a VI-a. Primul an cu Ionel Marin la primărie a însemnat renaşterea sportului „rege”, AS Balta Alba începea ascensiunea din liga a şasea. A urmat promovarea în liga a V-a şi cea în prima divizie judeţeană, iar la un moment dat suporterii visau la Liga a III-a.

„Sportul joacă un rol important în comunitatea noastră, însă de liga a III-a nu poate fi vorba. Nu ne permitem aşa ceva din bani publici. Avem suporteri entuziasmaţi şi e normal să îşi dorească acest lucru, dar nu putem lua în calcul o căciulă care ne depăşeşte ca mărime” – Ionel Marin, primarul comunei Balta Albă.

Va continua.

Mai multe în materialul video.

Reclamă Bottom Ad

1 COMENTARIU

  1. ASTAZI AM AFLAT CA ACEST OM(OM,OM,OM) A DEVENIT PRIMAR.IN URMA CU EXACT 24 DE ANI,PLECAND IN ITALIA,FARA SA MA CUNOASCA,M-A AJUTAT SA AJUNG LA ROMA,PE MINE SI INCA ALTE 4 PERSOANE,FARA SA NE CEARA NIMIC IN SCHIMB.UN OM EXTRAORDINAR,CARE,DUPA CE AM FOST DATI JOS DIN AUTOCAR,LA VENEZIA,NE-A LUAT SUB…ARIPA SA,NE-A LUAT BILETE,CAFEA,CARTELE TELEFONICE SI NE-A LASAT IN SIGURANTA LA ROMA,UNDE NE ASTEPTAU RUDELE.NU POT DECAT SA FIU MANDRA CA AM CUNOSCUT ACEST DOMN.FELICITARI PENTRU CEEA CE FACE PENTRU COMUNA SA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.