joi, aprilie 25, 2024

ACTUALITATE | Continuă protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău

Custom ad 1

Vă informăm că și astăzi, 28.11.2023, continuă protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, începând cu ora 10.00 și până la ora 12.00.

Continuă protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău
Continuă protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău

În intervalul orar menționat, personalul cu diferite funcții din această categorie profesională (economiști, juriști, ingineri, referenți de specialitate, muncitori, magazioneri, liftieri, garderobieri, telefoniști etc.) vor întrerupe lucrul și vor ieși în curtea unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirile privind inechitățile și discriminările salariale din sistemul sanitar față de personalul TESA.

Astăzi, de la ora 11:00, are loc ședința grupului de lucru de la Ministerul Sănătății, a treia rundă, cu participarea Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate. Sperăm ca vocea noastră să fie auzită!

Menționăm că revendicările personalului TESA din S.J.U. Buzău sunt:
– Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice, așa cum s-a identificat si in cazul personalului din cadrul CAS.
– Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;
– Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical;
– Înlăturarea inechităților salariale din sistemul sanitar față de personalul TESA (de ex. cuantumul salariului de bază pentru un absolvent de studii superioare este mai mic decât salariul mediu pe economie).

Sursă: Spitalul Județean de Urgență Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole