joi, aprilie 18, 2024

Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău: ”Nivel record de absorbție a fondurilor europene – de la 54% la 77%. Continuăm!”

Custom ad 1
România va primi a doua tranșă din PNRR, de aproape 3 miliarde de euro. Bani europeni ce se vor îndrepta către domenii cheie pentru modernizarea țării, în special infrastructură, sistem sanitar și cel educațional.
O veste minunată, ce încurajează investițiile, cel mai bun instrument pe care îl avem în lupta cu inflația și creșterile de prețuri. 31 de milioane de euro au intrat zilnic în România, timp de un an, un nivel record de absorbție a fondurilor europene – de la 54% la 77%. Continuăm!” a declarat Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.
A doua cerere de plată transmisă de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a fost evaluată pozitiv de Comisia Europeană. La sfârșitul anului trecut, România a înaintat Comisiei a doua cerere de plată aferentă PNRR care includea 49 de jaloane și 2 ținte. După ce a analizat informațiile transmise de autoritățile române, Comisia a considerat 47 de jaloane ca fiind îndeplinite satisfăcător. A doua cerere de plată este în valoare de 3,22 miliarde euro, din care 2,14 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil și 1,08 miliarde euro – sprijin sub formă de împrumut, sume ce includ și prefinanțarea în valoare de 13%. După deducerea prefinanțării deja încasate de țara noastră, sumele de plată sunt de 2,8 miliarde de euro, din care 1,86 miliarde de euro este partea de grant și 0,94 miliarde de euro este partea de împrumut.

Prima cerere de plată din cadrul PNRR a fost rambursată României în octombrie 2022, suma plătită fiind în valoare de 2,6 miliarde euro (1,8 miliarde euro sub formă de granturi și 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi). România beneficiază de o alocare de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de aprox. 14,24 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde euro. Pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranșe de prefinanțare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde euro, în decembrie 2021 și în ianuarie 2022.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole