VIDEO & FOTO | Conferinţă comună a ISU Buzău şi a Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău privitoare la protecţia civilă în situaţii de urgenţă

0
259

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Buzău şi Instituţia Prefectului Judeţului Buzău au organizat o conferinţă de presă dedicată  „Săptămânii protecţiei civile din România”, privitoare la modalitatea de intervenţie a autorităţilor în diferite situaţii de urgenţă. Au fost prezenţi Daniel Ţiclea, Prefectul Judeţului Buzău, alături de subprefectul Constantin Cristea şi locotenent colonelul Mihail Pascu, conducător al forţelor ISU „Neron Lupaşcu” din Buzău.

La 28 februarie este aniversată Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

Prefectul Judeţului Buzău, Daniel Ţiclea. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău. www.agorabuzau.ro
Prefectul Judeţului Buzău, Daniel Ţiclea. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău. www.agorabuzau.ro

Aniversarea a 90 de ani de la atestarea documentară a protecţiei civile în România ne oferă prilejul rememorării faptelor de eroism ale profesioniştilor din cadrul structurilor de intervenţie ale sistemului care, de-a lungul anilor au făcut ca numărul victimelor războiului şi dezastrelor să fie mai mic. De asemenea ziua de 1 martie reprezintă ,,ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PROTECŢIEI CIVILE” conform rezoluției O.N.U. din 01.03.1972.

Lt. Col. Mihail Pascu, şeful ISU Buzău. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău. www.agorabuzau.ro
Lt. Col. Mihail Pascu, şeful ISU Buzău. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău. www.agorabuzau.ro

Activităţile Organizaţiei Internaţionale a Protecţiei Civile vizează permanent coordonarea şi planificarea la nivel internaţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a dezastrelor, precum şi a eforturilor de atenuare a consecinţelor accidentelor şi calamităţilor de toate tipurile, în timp de pace sau război.

Cu acest prilej, pompierii buzoieni au organizat o serie de activităţi, menite să informeze publicul larg şi să acţioneze preventiv. În cadrul acţiunii au fost prezentate mijloace specifice de intervenţie şi modul de folosire a acestora. De asemenea, au fost informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgență.
Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.