Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, anunță organizarea „Zilelor Femeii la Muzeul Județean Buzău”, ediția a VII-a.

Zilele Femeii la Muzeul Județean Buzău
Zilele Femeii la Muzeul Județean Buzău

Partenerii muzeului, în acest an sunt: Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor Buzău și Muzeul Național „George Enescu” din București.

Programul evenimentelor cultural-educative este următorul:
Miercuri, 1 martie, ora 11:00 – atelier de mărțișoare tradiționale, coordonat de Mariana Trif și Nicoleta Matei, meșteri populari din cadrul AMPA. Activitatea este organizată la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din str. Războieni, nr. 8, mun. Buzău;

Vineri, 3 martie, ora 17:00 – deschiderea expoziției de artă decorativă „Sensuri”, cu lucrări semnate de artiștii plastici profesioniști Georgeta Hlihor, Daniela Frumușeanu și Mihai Hlihor. Evenimentul are loc în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean Buzău, Secția Artă, etajul al II-lea; Proiectul reunește panouri decorative textile de diferite dimensiuni, realizate în tehnici diverse, precum și obiecte din sticlă parietale şi rond-bosse în tehnica pate de verre. Alăturarea acestor lucrări, cu sensuri diferite de exprimare, creează o unitate în diversitatea conceptelor ce conferă armonie și echilibru pe simeze.
Expoziția „Sensuri” rămâne deschisă până în data de 15 aprilie 2023.

Sâmbătă, 4 martie, ora 11:00 – atelier de împâslit lâna, coordonat de artista Nicoleta Bică Bucșaru, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”;

Sâmbătă, 4 martie, ora 11:00 – „Enescu pe înțelesul tuturor”, concert-conferință susținut de baritonul Ștefan Ignat. Acest proiect inedit, derulat în colaborare cu Muzeul Național „George Enescu”, a fost itinerat în numeroase orașe din țară și de peste hotare. „Enescu pe înțelesul tuturor” se află la granița dintre concert și conferință și are în prim-plan interpretarea și explicarea capodoperei „Oedipe” prin prisma melosului popular, a ethosului românesc, precum și prezentarea altor opusuri enesciene. Evenimentul are loc în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău.

La fiecare dintre cele două ateliere sunt disponibile 15 locuri, iar vârsta minimă de participare este 7 ani. Pentru detalii și programări, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0772 255 131.

Accesul publicului este gratuit la toate activitățile din cadrul programului „Zilele Femeii la Muzeul Județean Buzău”, ediția a VII-a.

Sursă: Muzeul Județean Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.