Primarii, viceprimarii, consilierii județeni și consilierii locali ai PNL Buzău s-au reunit vineri, 17 februarie 2023, în Sala Dimitrie Filipescu a Consiliului Județean Buzău pentru a-și alege conducerea pentru viitorii patru ani. Liga Aleșilor Locali ai PNL Buzău este constituită din toți reprezentanții partidului de la nivelul structurilor executive și deliberative locale, care promovează ideile și principiile liberale, valorile naționale, programul politic și prioritățile PNL în administrația publică locală. Conducerea acestei structuri interne a partidului are un mandat de patru ani, având o structură corespondentă și la nivel național.

Liga Aleșilor Locali PNL Buzău și-a ales conducerea
Liga Aleșilor Locali PNL Buzău și-a ales conducerea

În deschiderea întâlnirii, președintele organizației județene a PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu a vorbit despre rolul important pe care îl are această structură internă în viața PNL. “Aleșii locali reprezintă interfața partidului cu cetățenii. Aleșii locali liberali trebuie să fie harnici, activi, să fie oameni dedicați comunităților lor și nu au voie să-i dezamăgească pe cetățeni. Chiar dacă în județul Buzău sunt foarte multe situații unde nu avem majoritate pentru a decide, trebuie să ne asumăm și să propunem proiecte bune pentru oameni, pe care să le facem cunoscute în comunitate. Cetățenii așteaptă soluții de la noi, iar noi trebuie să demonstrăm că muncim pentru ei.

Liga Aleșilor Locali PNL Buzău și-a ales conducerea
Liga Aleșilor Locali PNL Buzău și-a ales conducerea

La eveniment a fost prezent și senatorul Vlad Mircea Pufu, care a vorbit celor prezenți despre onoarea și responsabilitatea de a reprezenta Partidul Național Liberal și le-a mulțumit pentru felul în care a fost primit în această organizație la momentul depunerii candidaturii pentru Senatul României.

În continuare, prefectul Daniel Marian Țiclea a prezentat aleșilor liberali aspecte de tehnică legislativă referitoare parcursul unei hotărâri de consiliu local, pornind de la inițierea unui proiect de hotărâre și până la obținerea avizului de legalitate din partea Instituției Prefectului Județului Buzău. “Aleșii locali sunt responsabili pentru derularea în mod corect a acestei proceduri și au obligația de a sesiza orice neregulă pentru a fi corectată”, a mai spus prefectul.

Liga Aleșilor Locali PNL Buzău și-a ales conducerea
Liga Aleșilor Locali PNL Buzău și-a ales conducerea

După aceste intervenții ale liderilor județeni s-a intrat în procedura statutară de vot.

Președinte al organizației Ligii Aleșilor Locali PNL Buzău a fost ales domnul Pasăre Florin Claudiu. Acesta va fi ajutat de trei prim-vicepreședinți, Cernea Marius, Chiriță Ionel și Sangiu Florin și cei opt vicepreședinți: Neder Andrei, Popescu Ion, Bobocea Ionel, Burlacu Fănel, Iordache Lucian, Stănilă Dan, Tarău Marian și Perșinaru Vasile. Pe lângă aceștia, în Biroul Județean al Ligii Aleșilor Locali Buzău au mai fost aleși și cei 13 membri și  3 membri supleanți.

Liga Aleșilor Locali promovează ca principale obiective: coordonarea activității membrilor PNL din administrația publică locală, identificarea; sintetizarea și elaborarea unor strategii în vederea rezolvării problemelor referitoare la pregătirea candidaților pentru alegerile locale; îmbunătățirea continuă a imaginii aleșilor locali prin inițierea, susținerea și dezvoltarea politicilor publice în administrația locală urmărind creșterea transparenței activităților; sporirea gradului de responsabilitate a administrației publice locale față de cetățeni și încurajarea participării active a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor și în elaborarea actelor normative.

Sursă: PNL Buzău

Din deontologie şi respect pentru cititorii săi, publicaţia Agora Buzău marchează materialele care sunt comunicate de presă prin alăturarea titlului a următoarelor simboluri: „(C)”, respectiv a articolelor de promovare, prin (P).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.