AZI colectăm separat pentru un MÂINE mai curat!
RER SUD demarează pe perioada anului școlar 2022-2023 cea mai amplă campanie de informare și conștientizare privind gestionarea corectă a deșeurilor, precum și despre beneficiile colectării separate și ale reciclării deșeurilor asupra mediului.

Scopul principal al proiectului este acela de a forma în rândul elevilor, de la cei mai mici la cei mai mari, comportamente responsabile și de a crea obișnuințe sănătoase în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. Proiectul urmărește nu numai să ofere noțiuni teoretice ci mai mult decât atât, își propune să-i ajute pe elevi să sedimenteze informația primită prin activități practice, jocuri interactive și concursuri de colectare separată.

RER SUD dă startul caravanei ”Căutăm școli prietenoase cu mediul!”
RER SUD dă startul caravanei ”Căutăm școli prietenoase cu mediul!”

Aproape 10.000 de elevi implicați în proiect
În proiect s-au înscris până în prezent 22 de unități de învățământ din municipiul Buzău cu aproximativ 10.000 elevi. Invitația rămâne deschisă și pentru celelalte unități de învățământ, întrucât proiectul se va desfășura în 2 etape: Octombrie 2022 – Ianuarie 2023 si Februarie -Mai 2023.

RER SUD dă startul caravanei ”Căutăm școli prietenoase cu mediul!”
RER SUD dă startul caravanei ”Căutăm școli prietenoase cu mediul!”

Concurs – Noi (chiar) colectăm separat!
O componentă importantă a caravanei este reprezentată de concursul de colectare separată a deșeurilor, concurs care are drept scop aplicarea zilnică de către elevi a modalităților de colectare separată a deșeurilor pe care le generează atât la școală cât și acasă.
Prin intermediul concursului elevii devin cei mai importanți mesageri a mesajului campaniei dar și profesori la ei acasă pentru membrii familiei, pe care îi pot învăța să colecteze separat deșeurile sau pe care îi pot corecta ori de câte ori este nevoie. La finalul concursului, elevii vor fi răsplătiți cu premii (ex. imprimante, cărți, jocuri, jucării, materiale didactice), acordate în funcție de cantitățile de deșeuri colectate separate și aduse la școală.

RER SUD dă startul caravanei ”Căutăm școli prietenoase cu mediul!”
RER SUD dă startul caravanei ”Căutăm școli prietenoase cu mediul!”

Despre RER SUD și RER Group
RER SUD a fost înființată în anul 1995 în cadrul grupului de firme RER – Recuperare Ecologică și Reciclare, Grup care în anul 2000 a preluat întreaga activitate a concernului RWE A.G. În prezent, Compania, partea RER Group, furnizează servicii de colectare separată și transport separat al deșeurilor din municipiul si județul Buzău, precum și măturatul, spălatul, stropirea şi întreținerea căilor publice pe raza UAT Buzău. În prezent, Compania are 425 de angajați.

RER Group a fost înființat în anul 1994 de către concernul german RWE, desfășurând activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER deține șapte companii – REBU, RETIM, RER SUD, RER Brăila, RER Vest, RER Servicii SRL și RER DATA, iar la finalul anului 2021 avea 2300 de angajați.

Sursă: RER SUD

Din deontologie şi respect pentru cititorii săi, publicaţia Agora Buzău marchează materialele care sunt comunicate de presă prin alăturarea titlului a următoarelor simboluri: „(C)”, respectiv a articolelor de promovare, prin (P).

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.