AUDIO. Mica ciupeală | Cum a reuşit un primar buzoian să achiziţioneze saci de gunoi la un preţ de 10 ori mai mare

0
317

În logica infracţionalităţii se spune că efortul ilicit trebuie justificat de bună starea generată ulterior datei în care fapta este recunoscută. În majoritatea cazurilor în care primarii din mediul rural şi-au transformat comunele în propriul domeniu feudal, efortul infracţional a fost unul colectiv, uneori sub acordul tacit al autorităţilor menite să apere interesul cetăţeanului de rând şi rar pedepsit de lege şi atunci fie doar la nivel de vârfuri, fie doar la nivel de plebe. Mai sunt şi excepţii, cazuri rare, unele chiar izolate în care bucuria este adusă doar câţiva lei.

Un exemplu de achiziţie la suprapreţ a fost furnizat în acest weekend de către jurnaliştii de la Ştiri din Surse Buzău, potrivit cărora:

Primăria Comunei Cozieni a achiziționat saci de gunoi de aproape 10 ori mai scumpi decât prețul real.

Pe SEAP (Sitemul Electronic de Achiziții Publice), a apărut zilele trecute o achiziție de 9 role a 10 saci 120 l verzi, în valoare totală 1.247,90 LEI (252,34  EURO).

Pe website-ul magazinului Brico Depot, achiziționarea a 9 role de saci de gunoi valorează doar 148,50 LEI.

L-am „deranjat” pe edil cu un telefon, pentru aflarea situației, însă și-a ieșit din pepeni.

,,Stați liniștit, duminica nu mă întrebați de saci de gunoi. Prețul astronomic nu este prețul ăsta, e prețul de la Brico. Brico nu are cum să vândă la prețul ăsta astronomic. Nici nu trebuia să puneți întrebarea aceasta că vă dați seama că Brico are prețuri stabilite, știți că este un lanț de magazin foarte mare. V-ați găsit duminica să mă întrebați de asta, nu? Hai, vă rog frumos, la revedere! La revedere!”, a spus primarul din Cozieni, Daniel Panaitescu.

Sursă foto: Ştiri din Surse Buzău via Buzău Media | Colaj: Agora Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.