10.4 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

ACTUALITATE | Județul Buzău a primit 272 milioane de Euro pentru 101 obiective de investiții prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

Custom ad 1

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte patru județe și este publicată pe pagina ministerului, anunță Cseke Attila.

Astfel, au fost finalizate și listele cu obiectivele de investiții ce vor fi realizate în județele Bihor, Buzău, Mureș și Vâlcea, urmând alocările și pentru celelalte județe. Aceste patru județe se alătură celorlalte 12 (Alba, Arad, Argeș, Brașov, Brăila, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Sibiu și Tulcea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program, în ultima lună, a precizat ministrul.

Pentru județul Buzău, au fost aprobate 101 obiective, în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Consiliul Județean Buzău va beneficia de o finanțare în valoare de 28 mil de Euro pentru proiectul ”Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși DJ102F km 0+000-8+800 și DJ220A, km 0+000-5+800, Sătuc-Policiori-Vulcanii Noroioși, județul Buzău”.

O investiție extrem de importantă pentru județul nostru, dar nu numai, pentru dezvoltarea turistică a zonei și a întregului Geoparc Internațional UNESCO Ținutul Buzăului. De fondurile aprobate astăzi vor beneficia 85 de comunități din județul Buzău pentru lucrări de înființare, extindere apă și canalizare, reabilitare și modernizare drumuri și poduri. Am sprijinit și voi sprijini în continuare toate unitățile administrativ teritoriale din județ pentru a obține finanțare pentru proiectele de dezvoltare a comunității, indiferent de culoarea politică!” a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Sursă: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente