duminică, aprilie 28, 2024

VIDEO | Culturi agricole distruse și fermieri disperați! „Aşa ceva se întâmplă o dată la 20 de ani!”

Custom ad 1

Primăria Balta Albă a organizat o întâlnire între agricultorii din comună, în contextul secetei care a distrus o foarte mare parte din recolta din acest an, în vederea identificării unor soluţii care să atenueze din pierderi.

Zone întregi din judeţul Buzău au fost ocolite de ploaie anul acesta. Efectul lipsei de hidratare a plantaţiilor s-a concretizat prin fenomenul de secetă pedalogică, manifestat pe arii întinse în Buzău. Situaţia îngenunchează pe toți, de la micii la marii fermieri, iar soluţiile sunt tot mai departe. În comuna Balta Albă, acolo unde agricultura reprezintă o sursă de venit pentru majoritatea locuitorilor, agricultorii sunt disperaţi, după ce bună parte a recoltelor a fost compromisă. 2022 a fost un an îngrozitor pentru aceştia.

O mică parte dintre fermieri beneficiază de instalaţii de irigaţii. Însă, potrivit spuselor acestora, nici acestea nu îşi mai demonstrează eficienţa. Practic, într-un caz fericit, într-o recoltă irigată sunt reduse pierderile cu 50%.

Fermierii buzoieni speră doar să îşi mai atenueze din pierderile şi aşa mari. Aceştia aşteaptă soluţii de la autorităţi.

Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a convocat luni, 4 iulie 2022, ora 9.00, la Sala Cabinet, o ședință a Grupului Tehnic de Lucru, din care fac parte toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situației generate de seceta pedologică ce se înregistrează la nivelul județului Buzău.

Începând cu ora 12.00, tot la Sala Cabinet a Instituției Prefectului, va avea loc o întâlnire de lucru cu primarii U.A.T.-urilor în care culturile au fost afectate de lipsa precipitațiilor. Întâlnirea va avea drept temă organizarea eficientă a comisiilor de constatare a impactului secetei pedologice, comisii deja constituite, prin ordin al prefectului, încă de la începutul săptămânii curente.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole