sâmbătă, iulie 20, 2024

CULTURĂ | Sâmbătă, 11 iunie, se deschide Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura”

Custom ad 1

Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura” a fost modernizat și va fi deschis, sâmbătă, 11 iunie 2022, începând cu ora 11:00.

Secție externă a Muzeului Județean Buzău, din anul 2007, Tabăra de Sculptură Măgura a trecut printr-un amplu program de modernizare, în perioada 2018 – 2022. Lucrările, menite să pună în valoare întregul ansamblu artistic din zonă, au fost efectuate de Consiliul Județean Buzău, prin instituția noastră, în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Mănăstirea Ciolanu.

Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura”
Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura”

În primăvara acestui an au fost continuate acțiunile de igienizare, inițiate în anul 2019, a fost reparat drumul de legătură dintre DJ 203G și edițiile 1979-1985, au fost fixați stâlpii pentru iluminatul ecologic, au fost montate și puse în funcțiune camerele ce alcătuiesc sistemul de monitorizare video, au fost realizate sistemele QR code, au fost înlocuite coșurile de gunoi și panourile informative, au fost achiziționate și montate: cabine de pază, toalete ecologice, containere pentru colectarea gunoiului. Totodată au fost încheiate contracte pentru servicii de pază, colectarea deșeurilor și igienizare periodică.

Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura”
Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura”

Astăzi, Muzeul în aer liber „Tabăra Măgura” este un muzeu care se încadrează peisajului cultural regional, completând în mod fericit investițiile Consiliului Județean Buzău în zona de valorificare a patrimoniului cultural național.

Sursă: Muzeul Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole